Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie práce (PPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PPR - Psychologie práce, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Psychologie práce (dotace 0/0) a.Mozek a centrální nervová soustava, metody psychologie; psychologie práce.b.Psychické procesy - vnímání, rozumové zpracování informací, učení, myšlení, soudy a rozhodování. Emoce a vůle. Psychické dispozice, zátěž a postoje.c.Vedení a řízení. Vystupování a komunikace vedoucího. Řešení krizových situací: motivace, přijímání a propouštění pracovníků, hodnocení a rozvoj pracovníků, spolupráce, konflikty a patologie v zaměstnaneckých vztazích.2.Psychosociální klima (dotace 0/0) a.Typy řízení. Formální a neformální skupiny; skupiny vyžadující zvláštní péči.b.Sociální percepce. Plnění sociální role, očekávání.c.Vztahy mezi zaměstnanci a kvalita pracovního života. Sociometrie.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZŠEDIVÝ, V.Ergonomie a BOZPonlineZNAKONEČNÝ, M.Motivace pracovního jednání a její řízeníPrahaManagement Press199280-85603-01-2ZBUREŠ, Z.Psychologie práce a její užití : Určeno [též] stud. ekon. školPrahaPráce1967ZHAYES, N.Psychologie týmové práce: strategie efektivníhovedení týmůPrahaPortál200580-7178-983-6ZFAERBER, Y. -- STÖWE, C.Vedení lidí v praxi : zlepšete své manažerské dovednostiPrahaGrada2007978-80-247-2009-8

Požadavky

Předmět je ukončen komisionální ústní zkouškou v trvání 1-1,5 hod. Jsou vyžadovány znalosti z učebnice Ergonomie a BOZP v plném rozsahu. Ověřuje se schopnost praktické aplikace znalostí.

Garant

PhDr. Petr Fiľo, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Petr Fiľo, Ph.D.