Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistická kontrola kvality (SKK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SKK - Statistická kontrola kvality, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Analýza dat - úvod do předmětu (dotace 2/0) a.Základní pojmyb.Měření a jeho přesnost2.Teorie pravděpodovnosti a náhodná rozdělení (dotace 4/0) a.Základy teorie pravděpodobnostib.Frekvenční a distribuční funkcec.Teoretická rozdělení diskretních náhodných veličind.Teoretická rozdělení spojitých náhodných veličin3.Základní statistické charakteristiky (dotace 2/6) a.Charakteristiky polohyb.Charakteristiky variabilityc.Charakteristiky tvarud.Exploratorní analýza dat - grafické metody4.Odhady parametrů základního souboru (dotace 2/2) a.Podstata a význam odhadůb.Bodové odhadyc.Intervalové odhady5.Testování statistických hypotéz (dotace 4/4) a.Podstata a význam statistického testování obecný postup testováníb.Chyba I. a II. druhu a jejich významc.Základní parametrické a neparametrické testy pro 1 a 2 výběry6.Analýza rozptylu (ANOVA) (dotace 4/6) a.Podstata a použití analýzy rozptylub.Jednofaktorová a vícefaktorová analýza rozptyluc.Neparametrická analýza rozptylu a testy mnohonásobného porovnání7.Korelační a regresní analýza (dotace 6/6) a.Typy statistické závislostib.Míry korelacec.Lineární regresní model , odhady parametrů modelu, regresní diagnostika8.Diagramy kontroly kvality (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-tvorba projektů a jejich management-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Interpretace výsledků analýzy dat-Schopnost správně používat statistický software-Student umí aplikovat teoretické poznatky statistiky do praxe-Student umí stanovit potřebné statistické charakteristiky dat a zná jejich interpretaci-Znalost základních statistických metod a jejich aplikace v systému hodnocení kvality-Znalost pracovních postupů.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-tvorba projektů a jejich management-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Interpretace výsledků analýzy dat-Schopnost správně používat statistický software-Student umí aplikovat teoretické poznatky statistiky do praxe-Student umí stanovit potřebné statistické charakteristiky dat a zná jejich interpretaci-Znalost základních statistických metod a jejich aplikace v systému hodnocení kvality-Znalost pracovních postupů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZDRÁPELA, K. -- ZACH, J.Statistické metody I : (pro obory lesního dřevařského a krajinného inženýrství)BrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita199980-7157-416-3ZDRÁPELA, K.Statistické metody: (pro obory lesního, dřevařského a krajinného inženýrství)V BrněMendelova zemědělská a lesnická univerzita200080-7157-474-0ZKUPKA, K.Statistické řízení jakostiPardubiceTriloByte199780-238-1818-XDMELOUN, M. -- MILITKÝ, J.Kompendium statistického zpracování dat : metody a řešené úlohyPrahaAcademia200680-200-1396-2DŠŤASTNÝ, Z.Matematické a statistické výpočty v Microsoft ExceluComputer PressPraha1999807226-141-XDKUPKA, K.Modelování, regrese, klasifikace a data mining : Sborník přednášek - Analýza dat 2000/II: Moderní statistické metodyPardubiceTriloByte200080-238-6590-0

Požadavky

zápočet (úspěšné složení dvou testů - 1. popisná statistika, IS, testy, 2. ANOVA, regrese, korelace(na každém nutno získat 8 b. z 15 ) a písemná bodovaná zkouška (znalosti z rozsahu přednášek a cvičení, vybrané kapitoly z doporučené literatury nejméně 12 b. ze 30, 5 otázek bodovaných 0-6 b.))

Garant

doc. Ing. Karel Drápela, CSc.

Vyučující

Ing. Zdeněk Adamec, Ph.D.doc. Ing. Karel Drápela, CSc.