Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Šetrné výrobní technologie (SVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SVT - Šetrné výrobní technologie, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Negativní vlivy techniky na lesní ekosystémy a metody jejich zmírnění. (dotace 0/0)2.Legislativa související s využíváním strojů v lesním hospodářství a s ochranou přírody. (dotace 0/0)3.Konstrukční opatření pro snížení negativních vlivů techniky na lesní prostředí. (dotace 0/0)4.Technika a technologie pro energetické využívání biomasy. (dotace 0/0)5.Terénní klasifikace a technologická typizace a jejich úloha v ekologizaci výrobních procesů. (dotace 0/0)6.Povýrobní úpravy pracovišť, jako poslední možnost snížení škod na lesních ekosysytémech. (dotace 0/0)7.Prevence přetěžování odvozních souprav, jako cesta ke snížení erozních škod na lesní dopravní síti. (dotace 0/0)8.Paliva, maziva a ostatní provozní tekutiny (kyseliny z akumulátorů, brzdové tekutiny) z hlediska možných vlivů na životní prostředí. (dotace 0/0)9.Způsoby dočasného zpevňování lesních cest a přibližovacích linek, jako metoda omezení erozních škod a hutnění lesních půd. (dotace 0/0)10.Péče o stroje z hlediska prevence provozních havárií majících za následek kontaminaci lesních ekosystémů cizorodými látkami. (dotace 0/0)11.Analýza a tvorba kritérií pro posuzování ekologicky šetrných technologií. (dotace 0/0)12.Experimentální metody hodnocení ekologické šetrnosti provozování technických prostředků. (dotace 0/0)13.Certifikace a ekolabeling. (dotace 0/0)14.Ekologický audit strojů a technologií. Optimalizace výběru strojů pomocí počítače. (dotace 0/0)Výstupy předmětu:Oborově specifické kompetence: -Získat a prohloubit znalosti o teorii a praxi zvýšení šetrnosti výrobních technologií v lesnictví.

Získané způsobilosti

Oborově specifické kompetence: -Získat a prohloubit znalosti o teorii a praxi zvýšení šetrnosti výrobních technologií v lesnictví.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNERUDA, J. -- SIMANOV, V.Technika a technologie v lesnictvíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200680-7157-988-2ZNERUDA, J. -- ČERMÁK, J. -- NADĚŽDINA, N. -- ULRICH, R. -- GEBAUER, R. -- VAVŘÍČEK, D. -- MARTINKOVÁ, M. -- KNOTT, R. -- PRAX, A. -- POKORNÝ, E. -- AUBRECHT, L. -- STANĚK, Z. -- KOLLER, J. -- HRUŠKA, J.Determination of damage to soil and root systems of forest trees by the operation of logging machinesBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2008978-80-7375-251-4ZČERMÁK, J. -- NERUDA, J. -- MARTINKOVÁ, M. -- GEBAUER, R. -- ULRICH, R. -- POKORNY, E. -- PRAX, A. -- HRUŠKA, J. -- NADĚŽDIN, V. -- NADĚŽDINA, N. a kol.Identification of tree root damage caused by heavy machinery using new measurement technology suitable for precision forestryPrecision Forestry in Plantations, Semi-Natural and Natural Forests1291--304ZNERUDA, J. -- ULRICH, R. -- NADEZHDINA, N. -- ČERMÁK, J.Unfavorable impacts of forwarder technology on tree root systems along skidding trails and possibilities of their preventionFORMEC 20091Prague325--330ZVYSKOT, I. -- HRŮZA, P. -- SYNKOVÁ, J. -- KUPEC, P. -- KOTÁSKOVÁ, P. -- KOZUMPLÍKOVÁ, A. -- SCHNEIDER, J. -- ŠPIČÁKOVÁ, H. -- ŠEVELOVÁ, L. -- ULRICH, R. -- NERUDA, J.Posouzení míry antropogenního narušení vodního režimu lesních ekosystémů a jeho důsledků na změnu funkčních schopností lesů; návrh revitalizačního managementu. Závěrečná zpráva o projektu VaV-SM/2/25/04 v posledním roce řešení listopad 2007LDF MZLU v Brně2007ZNERUDA, J. a kol.Harvestorové technologie lesní těžbyBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2008978-80-7375-146-3ZNERUDA, J. -- VALENTA, J.Determinace poškozování lesních porostů těžebními technologiemiBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200480-7157-820-7ZSIMANOV, V.Legislativa související s využíváním strojů v lesním hospodářství a ochranou přírodyZSIMANOV, V.Ochrana geobiosféry při využívání strojů v lesní výroběBrnoVŠZ1989DNERUDA, J.Možnosti modelování poškození lesních porostů při těžbě dřívíSborník referátů mezinárodní konference -Logistika technickej výroby dreva váKarpatoch-Zvolen1--8DNERUDA, J. -- POKORNÝ, E. -- ULRICH, R. -- VAVŘÍČEK, D.Použití pneumatik nebo kolopásů při vyvážení sortimentů dřevaTěžebně dopravní technologie a stavební úpravy v kalamitních těžbách1Praha86--89DSIMANOV, V.Technologie lesnických činností v lesích se zvýšeným zájmem ochrany přírodyLimity a rizika uplatňování produkčních funkcí lesa ve zvláště chráněných územíchBrno43--51DSIMANOV, V.Těžba a soustřeďování dříví jako nástroje managementu lesních porostůSborník referátů odborného semináře AGRO-EKO-LES '961Písek86--91DSIMANOV, V.Těžební činnost z hlediska přírodě blízkého obhospodařování lesa1998432

Požadavky

Zkouška. Znalosti v rozsahu sylabu předmětu.

Garant

prof. Ing. Jindřich Neruda, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jindřich Neruda, CSc.