Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické kreslení (TK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TK1 - Technické kreslení, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod (dotace 0/0) a.význam technického kresleníb.pomůcky pro kresleníc.kreslící materiályd.technika kreslení2.Normalizace v technickém kreslení (dotace 0/0) a.druhy noremb.druhy technických výkresů, formáty výkresů, skládání výkresůc.druhy čar na technických výkresechd.měřítka zobrazováníe.typy písma a jeho užívání na výkresechf.popisové pole a změny na výkrese3.Zobrazování na technické dokumentaci- výkresech (dotace 0/0) a.druhy promítáníb.pravidla pro zobrazování na výkresech4.Kótování na technické dokumentaci - výkresech (dotace 0/0) a.základní pojmy a pravidla kótováníb.provedení kótc.soustavy kótd.funkční a technologické kótováníe.pravidla kótování geometrických a konstrukčních prvků součástí5.Tolerování rozměrů (dotace 0/0) a.základní pojmy uloženíb.soustava tolerancí a uloženíc.tolerování délkových a úhlových rozměrůd.zapisování tolerancí na výkresech6.Struktura povrchu (dotace 0/0) a.předepisování jakosti povrchub.drsnost povrchuc.stupně opracování a značení, včetně povrchové úpravy dílců se zaměřením pro truhlářskou výrobu7.Kresba od ruky, jako základní prostředek vyjadřování se technika (dotace 0/0) a.získat dovednost v kreslení náčrtů, popisu aj. od ruky i pomůckami( pravítka, kružítka,..)včetně prostorového promítání.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Orientace v normách a v technických podkladech v dřevařské a nábytkářské výrobě-Orientace v problematice tvorby nábytku-Základní schopnost tvorby v ploše a prostoru

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHOLOUŠ, Z. -- KOTÁSKOVÁ, P. -- MÁCHOVÁ, E.Odborné kreslení pro UO TruhlářPrahaINFORMATORIUM2008978-80-7333-069-9ZBRUNECKÝ, P. -- HOLOUŠ, Z. -- PACOVSKÝ, J. -- MÁCHOVÁ, E.ČSN 01 3610 Výkresy ve dřevozpracujícím průmysluČeský normalizační institut200821ZFOŘT, P. -- KLETEČKA, J.Technické kreslení - učebniceBrnoComputer Press200580-251-0498-2ZLEINVEBER, J. -- ŠVERCL, J.Technické kreslení - technická dokumentace pro studijní a učební obory SOU - učebniceALBRA200380-86490-73-4ZLEINVEBER, J. -- VÁVRA, P.Strojnické tabulky : pomocná učebnice pro školy technického zaměřeníÚvalyALBRA200580-7361-011-6ZCIBULKA, V.Odborné kresleniSNTL - Nakladatelství technické literatury, n.p.1980

Požadavky

Ukončení předmětu udělením zápočtu. Podmínkou udělení je zápočtová grafická písemka (zpracování čtyřech zadaných témat z oblasti grafického znázornění)ve zkouškovém období příslušného semestru na základě předem vypsaných termínů, k uznání min. 2 správně zpracovaná témat a účast na seminářích.

Garant

Ing. Zdeněk Holouš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Holouš, Ph.D.Ing. Eliška Máchová