Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vodohospodářské stavby pro plnění funkcí lesa (VSPF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VSPF - Vodohospodářské stavby pro plnění funkcí lesa, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.vodohospodářské stavby pro plnění funkcí lesa - základní informace (dotace 3/3)2.Propustky - návrh, posouzení (dotace 2/2)3.Odvodňovací stavby - povrchové, návrh posouzení2 (dotace 2/2)4.N8vrh úpravy drobných toků v lesní trati (dotace 2/2)5.Příčné stavby na drobných tocích (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-etické závazky-interpersonální dovednosti-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost samostatné práce-uvědomění si konceptu kvality-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aktivní práce s půdou v situacích ohrožení její úrodnosti -Schopnost aplikovat poznatky o fyzikální struktuře půd-Schopnost navrhnout a posoudit opatření k retenci vody v povodí-Schopnost orientovat se ve stavebních výkresech-Schopnost řešit prostorové problémy a řešení vhodně zobrazit.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-etické závazky-interpersonální dovednosti-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost samostatné práce-uvědomění si konceptu kvality-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aktivní práce s půdou v situacích ohrožení její úrodnosti -Schopnost aplikovat poznatky o fyzikální struktuře půd-Schopnost navrhnout a posoudit opatření k retenci vody v povodí-Schopnost orientovat se ve stavebních výkresech-Schopnost řešit prostorové problémy a řešení vhodně zobrazit.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZTLAPÁK, V.Úprava vodních toků a hrazení bystřinMZLU Brno2001ZTLAPÁK, V. -- HERYNEK, J.Úpravy vodních toků a hrazení bystřinBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200180-7157-551-8ZFIALOVÁ, J. -- SCHNEIDER, J. -- ŠLEZINGR, M. -- KUPEC, P. -- PSOTOVÁ, H. -- DOMOKOŠOVÁ, K.RevitalizaceonlineZŠLEZINGR, M.Říční typy I - horní tokBrnoMENDELU2010978-80-7375-460-0ZŠLEZINGR, M.Stabilizace břehů toků v lesní trati20099/889ZÚRADNÍČEK, L. -- ŠLEZINGR , M.Stabilizace břehů za využití armované zemní konstrukce s podporou kořenových systémů dřevin.BrnoAkademické nakladatelství CERM,s.r.o2007978-80-7204-550-1ZŠLEZINGR, M. -- ÚRADNÍČEK, L.Vegetační doprovod vodních toků skriptaBrnoMZLU2009978-80-7375-349-8

Požadavky

Předmět bude ukončen zápočtovým testem a odevzdání zpracovaných dílčích úkolů ze cvičení.Zkouška nabytých znalostí bude probíhat písemnou a ústní formou.

Garant

prof. Dr. Ing. Miloslav Šlezingr

Vyučující

Dr. Ing. et Ing. Miroslav KravkaIng. Jana Marková, Ph.D.Ing. Petr Pelikán, Ph.D.prof. Dr. Ing. Miloslav Šlezingr