Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy konstrukce strojů (ZKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZKS - Základy konstrukce strojů, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Historie a vývoj konstruování strojů. Legislativa a jiné předpisy pro konstruování strojů. (dotace 0/0)2.Metodické zásady konstruování strojů. Strojnické kreslení, čtení výkresů a jiné konstrukční dokumentace. (dotace 0/0)3.Charakteristika základních principů hlavních druhů řídících a silových strojních mechanismů (mechanické, pneumatické, hydraulické). (dotace 0/0)4.Bezpečnostní požadavky konstrukce strojů pro LH. (dotace 0/0)5.Kriteria pro rozhodování a hodnocení konstrukce strojů a jejich specifika u strojů pro LH. (dotace 0/0)6.Významní výrobci strojů pro LH a charakteristika jimi používaných způsobů výroby. (dotace 0/0)7.Teoretická východiska tekutinových mechanismů, hydraulické konstrukční prvky a jejich užití v hydraulických systémech. (dotace 0/0)8.Pneumatické mechanismy a jejich využití u strojů pro LH. (dotace 0/0)9.Náplně hydraulických mechanismů a jejich vlastnosti. (dotace 0/0)10.Typické vlastnosti podvozků mobilních lesních strojů a systémy jejich pohonu a řízení. (dotace 0/0)11.Systémy dálkového ovládání strojů. (dotace 0/0)12.Praktická rekognoskace funkčních principů vybraných lesních strojů. (dotace 0/0)Výstupy předmětu:Oborově specifické kompetence: -Získat a prohloubit znalosti o teorii a praxi konstrukce lesnických strojů.

Získané způsobilosti

Oborově specifické kompetence: -Získat a prohloubit znalosti o teorii a praxi konstrukce lesnických strojů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNERUDA, J. -- SIMANOV, V.Technika a technologie v lesnictvíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200680-7157-988-2ZKOPECKÝ, Z. -- SKOUPÝ, A. -- HENEŠ, M.Animované modely kinematických mechanismů lesnické a dřevařské technikyDVD-ROMZSKOUPÝ, A. -- KOPECKÝ, Z.Základy techniky : (cvičení)BrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200480-7157-800-2DMIKLEŠ, M. a kol. Teória mobilných strojov. TU vo Zvolene, 1999, 204 s.DPETŘÍČEK, V. Všeobecné strojnictví. 2. vyd. Brno: VŠZ v Brně, 1972. 313 s.DROH, J. Hydraulické mechanismy zemědělských strojů. SZN Praha, 1989, 340 s.DŠTOLLMANN, V. – MIKLEŠ, M. Lesnícke mechanizačné prostrioedky. TU vo Zvolene, 2000, 286 s.DTUHÁRSKY, J. DANKO, B. Metodika navrhovania strojov. TU Zvolen, 2000, 155 s.

Požadavky

Zkouška.

Garant

prof. Ing. Jindřich Neruda, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jindřich Neruda, CSc.