Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zpřístupňování krajiny (ZPKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZPKR - Zpřístupňování krajiny, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Analýza zpřístupnění krajiny. Optimalizace tvorby a rekonstrukce dopravní sítě účelových komunikací v krajině. Přírodní kritéria. Technická kritéria. Ekonomická kritéria. Ekologická kritéria. Technologie, materiály a mechanizace pro výstavbu účelových komunikací. (dotace 0/0)Výstupy předmětu:Oborově specifické kompetence: -Schopnost analytické práce v prostředí AutoCAD a GIS.-Schopnost aplikovat nejnovější vědecké poznatky v oboru zpřístupňování krajiny.-Znalost soudobých vědeckých poznatků v oboru zpřístupňování krajiny.-Způsobilost vědecky řešit problematiku zpřístupnění krajiny v komplexním pojetí při začlenění technických, ekonomických i ekologických kritérií.

Získané způsobilosti

Oborově specifické kompetence: -Schopnost analytické práce v prostředí AutoCAD a GIS.-Schopnost aplikovat nejnovější vědecké poznatky v oboru zpřístupňování krajiny.-Znalost soudobých vědeckých poznatků v oboru zpřístupňování krajiny.-Způsobilost vědecky řešit problematiku zpřístupnění krajiny v komplexním pojetí při začlenění technických, ekonomických i ekologických kritérií.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHANÁK, K. a kol.Stavby pro plnění funkcí lesaPrahaPro Českou komoru autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě vydalo Informační centrum ČKAIT2008978-80-87093-76-4ZHANÁK, K. -- HRŮZA, P. -- SKOUPIL, J.Zpřístupňování lesa. Trasování a projektování lesních a odvozních cestBrnoMZLU v Brně200380-7157-685-9ZHANÁK, K. -- HRŮZA, P. -- SKOUPIL, J.Zpřístupňování lesa. Vybrané statě IBrnoMZLU v Brně200280-7157-639-5ZJURÍK, Ľ. -- KOMPAN, F. -- BENEŠ, J.Lesné cestyBratislavaPríroda1984ZMAKOVNÍK, Š. a kol.Inžinierske stavby lesníckeBratislavaPríroda1973ZŠPŮREK, J.Silniční stavitelství : Celost. učebnice pro vys. školy.. Stavba silnic a dálnic . 2. [díl]PrahaSNTL1969ZMORRIS, J M.Earth Roads : A practical manual for the provision of access for agricultural and forestry projects in developing countriesAldershotAvebury19951-85628-989-3ZRAMSAY AND DEMPSEY, J. -- RYAN , T. -- PHILLIPS, H.Forest Road ManualonlineDWIEST, R L.A Landowner's Guide to Building Forest Access Roadsonline

Požadavky

Zkouška se koná před zkušební komisi, která se skládá ze tří členů. Zkouška je ústní. Otázky zkoušky jsou zaměřeny na témata obsažené v základní literatuře, dále na problematiku zpracovávané doktorské práce a její literární rešerši. Délka zkoušky je min. 60 min. Zkouška je hodnocena na základě prokázaných znalostí studenta po dohodě komise.

Garant

doc. Ing. Petr Hrůza, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Hrůza, Ph.D.