Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy technického kreslení (ZTK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZTK - Základy technického kreslení, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod (dotace 0/0) a.význam technického kresleníb.pomůcky pro kresleníc.kreslící materiályd.technika kreslení2.Normalizace v technickém kreslení (dotace 0/0) a.druhy noremb.druhy technických výkresů, formáty výkresů, skládání výkresůc.druhy čar na technických výkresechd.typy písma a jeho užívání na výkreseche.popisové pole a změny na výkrese3.Zobrazování na technické dokumentaci- výkresech (dotace 0/0) a.druhy promítáníb.pravidla pro zobrazování na výkresech4.Kótování na technické dokumentaci - výkresech (dotace 0/0) a.základní pojmy a pravidla kótováníb.provedení kótc.funkční a technologické kótováníd.pravidla kótování geometrických a konstrukčních prvků součástí5.Tolerování rozměrů (dotace 0/0) a.základní pojmy uloženíb.soustava tolerancí a uloženíc.tolerování délkových a úhlových rozměrůd.zapisování tolerancí na výkresech6.Struktura povrchu (dotace 0/0) a.předepisování jakosti povrchub.drsnost povrchuc.stupně opracování a značení, včetně povrchové úpravy dílců se zaměřením pro truhlářskou výrobu7.Kresba od ruky, jako základní prostředek vyjadřování se technika (dotace 0/0) a.získat dovednost v kreslení náčrtů, popisu aj. od ruky i pomůckami( pravítka, kružítka,..)včetně prostorového promítání.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: - Schopnost zobrazovat trojrozměrné objekty ve vhodné či potřebné projekci -Rozvíjení prostorové představivosti-Schopnost vytváření technické dokumentace nábytku-Zvýšení úrovně grafického projevu

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBRUNECKÝ, P. -- HOLOUŠ, Z. -- PACOVSKÝ, J. -- MÁCHOVÁ, E.ČSN 01 3610 Výkresy ve dřevozpracujícím průmysluČeský normalizační institut200821ZFOŘT, P. -- KLETEČKA, J.Technické kresleníBrnoCP Books200580-251-0498-2ZHOLOUŠ, Z. -- MÁCHOVÁ, E. -- KOTÁSKOVÁ, P.Odborné kreslení pro truhlářePrahaInformatorium 2008978-80-7333-069-9ZCIBULKA, V.Odborné kresleniSNTL - Nakladatelství technické literatury, n.p.1980

Požadavky

Ukončení předmětu - zápočet - formou: zápočtové grafické písemky ve zkouškovém období příslušného semestru na základě předem vypsaných termínů.

Garant

Ing. Zdeněk Holouš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Holouš, Ph.D.Ing. Eliška Máchová