Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Manažerská ekonomika v AJ (MEKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEKA - Manažerská ekonomika v AJ, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základy manažerské ekonomiky (dotace 2/0)2.Tržní síly, nabídka a poptávka (dotace 2/2)3.Kvantitativní analýza poptávky (dotace 2/4)4.Teorie individuálního spotřebitelského chování (dotace 2/2)5.Výrobní proces a náklady (dotace 3/6)6.Organizace firmy (dotace 2/0)7.Podstata odvětví (dotace 2/4)8.Řízení firmy v konkurenčním prostředí, monopolu a monopolistické konkurenci (dotace 4/0)9.Oligopol (dotace 4/0)10.Cenové strategie firem s tržní silou (dotace 2/4)11.Pokročilá témata v manažerské ekonomice (dotace 3/6)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost rozhodovat-schopnost samostatné práceOborově specifické kompetence: -schopnost analyzovat tržní prostředí a rozhodující parametry a faktory chování ekonomických subjektů a institucí-Schopnost aplikovat nátroje mikroekonomické analýzy v manažerském rozhodování-Znalost chování podniku v závislosti na tržní struktuře.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost rozhodovat-schopnost samostatné práceOborově specifické kompetence: -schopnost analyzovat tržní prostředí a rozhodující parametry a faktory chování ekonomických subjektů a institucí-Schopnost aplikovat nátroje mikroekonomické analýzy v manažerském rozhodování-Znalost chování podniku v závislosti na tržní struktuře.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBAYE, M.Managerial Economics and Business StrategyNew YorkMcGraw - Hill2006ZFERGUSON, P R. -- FERGUSON, G J.Business Economics : The Application of Economic TheoryLondonThe Macmillan Press19930-333-54247-9DREEKIE, W. -- CROOK, J N.Managerial economics : A European textNew YorkPrentice Hall19940-13-100520-0

Požadavky

Písemná forma závěrečné zkoušky. Podmínkou udělení zápočtu je dosažení požadovaného počtu bodů, které je možno získat za aktivní účast na seminářích, vypracování písemných prací, kontrolní testy a zápočtový test.

Garant

prof. Dr. Ing. Libor Grega

Vyučující

prof. Dr. Ing. Libor Grega