Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Agilní metodiky programování (AMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AMP - Agilní metodiky programování, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do problematiky (dotace 4/2) a.Historie a vývoj metodikb.Metodiky testování software2.Agilní metodiky softwarového inženýrství (dotace 8/26) a.Metodika SCRUMb.Metodika Kanbanc.Další agilní metodikyd.Využití agilní metodiky při vývoji konkrétního software3.Klasické metodiky vývoje software (dotace 2/0) a.Vodopádový a spirálový model životního cyklub.Metodika Rational Unified Process

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-týmová práceOborově specifické kompetence: -Schopnost týmové spolupráce na softwarových projektech-Student dokáže popsat obecné principy charakteristické pro agilní metodiky vývoje.-Student se umí připravit na efektivní jednání v týmu a stručně prezentovat výsledky své práce.-Student umí dodávat výsledky práce (např. zdrojový kód), které jsou srozumitelné spolupracovníkům.-Student umí vyjmenovat některé používané agilní metodiky a vysvětlit jejich podstatu.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKNIBERG, H.Scrum and XP from the TrenchesStockholmLulu.com2007978-1-4303-2264-1ZFEATHERS, M C.Údržba kódu převzatých programůBrnoComputer Press2009978-80-251-2127-6ZRUBIN, K.Essential Scrum: A Practical Guide to the Most Popular Agile ProcessBostonAddison-Wesley Professional201201-37043-29-5DKNIBERG, H. -- SKARIN, M.Kanban and Scrum - making the most of bothUSAC4Media, Publisher of InfoQ.com.2010978-0-557-13832-6DCOHN, M.Succeeding with agile : software development using ScrumUpper Saddle River, NJAddison-Wesley2010978-0-321-57936-2

Požadavky

Podmínkou zápočtu je aktivní účast na zadaném týmovém projektu. Hodnotí se aktivita a komunikace v rámci týmu i dosažené výsledky.

Garant

Ing. Ondřej Popelka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Lýsek, Ph.D.Ing. Ondřej Popelka, Ph.D.