Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikační programové vybavení (APV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu APV - Aplikační programové vybavení, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do relačních databázových systémů (dotace 12/10) a.Datové modely, terminologieb.Jazyk SQL -- manipulace s datyc.Entitně-relační diagram, propojování tabulek2.Webové aplikace (dotace 8/10) a.Úvod do jazyka HTML, webové standardy, protokol HTTPb.Formuláře, dynamické dokumenty, předávání parametrůc.Udržování stavu, propojení s DB systémem3.Kaskádové styly (dotace 6/6) a.Základní seznámení, vlastnosti objektů, formátování dokumentub.Pokročilé vlastnosti objektů, pozicování a plovoucí objektyc.Design pomocí CSS, rozložení stránky4.Základy počítačové grafiky (dotace 2/2) a.Vektorová grafikab.Rastrová grafikac.Barevné modely

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Student je schopen popsat a vysvětlit nejběžnější SQL dotazy a jejich části a porozumět logice SQL dotazů-Student je schopen popsat principy fungování webové aplikace, zejména postup vytvoření a zpracování HTTP požadavku.-Student je schopen popsat základní principy a pojmy z oblasti relačních databázových systémů.-Student je schopen vytvořit na základě grafického návrhu webovou aplikaci včetně uživatelského rozhraní.-Student umí vytvořit na základě logického schématu databáze funkční aplikaci.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZCASTRO, E. -- HYSLOP, B.HTML5 a CSS3: názorný průvodce tvorbou WWW stránekBrnoComputer Press2012ZSTEPHENS, R K. -- PLEW, R R.Naučte se SQL za 21 dní : pochopte principy jazyka relačních databází, uplatněte získané dovednosti při tvorbě dotazů a databázových aplikacíBrnoComputer Press200480-7226-870-8ZHOGAN, B P.HTML5 a CSS3 : výukový kurz webového vývojářeBrnoComputer Press2011978-80-251-3576-1ZWILTON, P. -- COLBY, J W.Beginning SQLWrox2011978-0-764-57732-1ZCAMERON, D.A Software Engineer Learns HTML5, JavaScript and jQuery: A guide to standards-based web applicationsU.S.Cisdal Publishing2013DGROFF, J R. -- WEINBERG, P N. a kol.SQL : kompletní průvodceBrnoCP Books200580-251-0369-2

Požadavky

Kontrola a hodnocení projektu, závěrečný test v eLearningovém prostředí UIS z oblasti SQL, databázových systémů, webových aplikací, HTML a kaskádových stylů. Z testu je nutné získat minimálně 50% bodů (tj. min. 38 z 76 bodů)

Garant

Ing. Ondřej Popelka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Karel BarákIng. Jiří Lýsek, Ph.D.Ing. Ondřej Popelka, Ph.D.