Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční management v AJ (FRPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FRPA - Finanční management v AJ, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Finanční řízení podniku. (dotace 4/0) a.Faktory ovlivňující obsah strategického řízení.b.Obsah finančního řízení v jednotlivých fázích životního cyklu podniku.c.Finanční cíle podniku.2.Strategie financování. (dotace 10/5) a.Vlastní zdroje financování.b.Cizí zdroje financování.c.Náklady kapitálu a jejich využití ve finančním rozhodování.d.Optimalizace kapitálové struktury podniku.e.Dividendová politika podniku.3.Tržní hodnota podniku. (dotace 2/1) a.Strategické oceňování podniku.b.Finanční plánování.4.Investiční strategie. (dotace 2/2)5.Řízení platební schopnosti. Řízení čistého pracovního kapitálu. (dotace 2/2)6.Credit management. Skonto. Cash management. (dotace 4/2)7.Prevence finančních krizí podniku. (dotace 2/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-základní profesní znalosti-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Student je na základě finančních charakteristik schopen identifikovat fázi životního cyklu podniku.-Student umí aplikovat relevantní metody finančního řízení.-Student umí definovat principy finančního řízení.-Student umí zvolit vhodné analytické nástroje pro určení finanční pozice a výkonnosti podniku.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-základní profesní znalosti-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Student je na základě finančních charakteristik schopen identifikovat fázi životního cyklu podniku.-Student umí aplikovat relevantní metody finančního řízení.-Student umí definovat principy finančního řízení.-Student umí zvolit vhodné analytické nástroje pro určení finanční pozice a výkonnosti podniku.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZARNOLD, G.Corporate financial managementNew YorkFinancial Times, Prentice Hall20010-273-65148-XZMOYER, R C. -- MCGUIGAN, J R. -- RAO, R P.Fundamentals of contemporary financial managementEagan, MNThomson/South-Western20070-324-40635-5ZWACHOVICZ, J. -- VAN HORNE, J.Fundamentals of Financial ManagementEnglandPearson Education2008978-0-273-71363-0DSCOTT, W R.Financial accounting theoryTorontoPearson Prentice Hall20060-13-129491-1DTHUKARAM RAO, M E.Cost accounting and financial managementNew DelhiNew age international publishers200481-224-1514-8

Požadavky

Zkouška je písemná. Obsahuje testové otázky a otázku otevřenou a příklad. Do hodnocení zkoušky se promítají také výsledky studenta dosažené v průběhu semestru.

Garant

doc. Ing. Dana Martinovičová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Dana Martinovičová, Ph.D.