Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy v AJ (ISA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ISA - Informační systémy v AJ, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Důležitost informačních systémů (dotace 8/4) a.Systémový přístup, organizace jako systém, definice informačního systému2.Architektura IS (dotace 4/2) a.Globální architekturab.Dílčí architektury3.Proces vývoje informačního systému (dotace 8/10) a.Obecné přístupyb.Fáze životního cykluc.Strukturovaná analýza4.Systémová integrace (dotace 2/2) a.Principy, vývoj a podstata systémove integraceb.Ekonomické zhodhocení informačního systému5.Business Intelligence (dotace 4/6)6.Prezentace typového aplikačního SW (dotace 2/4)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost analýzy a syntézy-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-schopnost samostatné práce-týmová práce-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Student je schopen analyzovat informační potřeby podniku.-Student rozumí etapám vývoje informačního systému.-Student umí definovat koncept informačního systému podniku.-Student umí provádět pokročilé analýzy dat pro podporu rozhodování s využitím IT.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost analýzy a syntézy-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-schopnost samostatné práce-týmová práce-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Student je schopen analyzovat informační potřeby podniku.-Student rozumí etapám vývoje informačního systému.-Student umí definovat koncept informačního systému podniku.-Student umí provádět pokročilé analýzy dat pro podporu rozhodování s využitím IT.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHAAG, S. -- CUMMINGS, M.Management information systems for the information ageNew YorkMcGraw-Hill/Irwin2010978-0-07-016709-4ZCARKENORD, B A.Seven steps to mastering business analysisFt. Lauderdale, Fla.J. Ross Pub.2009978-1-60427-007-5ZMAGAL, S. -- WORD, J.Essentials of business processes and information systemsHoboken, NJWiley/SAP2009978-0-470-23059-6ZDAŘENA, F.Information SystemsBrnoKonvoj, spol. s r. o.200680-7302-126-9DMCLEAN, E. -- TURBAN, E. -- WETHERBE, J.Information Technology for Management: Making Connections for Strategic AdvantageNueva YorkJohn Wiley & Sons, Inc.20010-471-38919-6DPEARLSON, K.Managing and using information systemsNew YorkWiley20010-471-32001-3DREINOLDS, G. -- STAIR, R.Principles of information systemsBostonCourse Technology20010-619-03357-6

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je prezentace řešení zadaného úkolu z oblasti ERP systémů a odevzdání semestrálního projektu zaměřeného na požadavky podniku na informační systém. Předmět ukočuje písemná zkouška.

Garant

doc. Ing. František Dařena, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. František Dařena, Ph.D.