Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Malé a střední podnikání (MSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSP - Malé a střední podnikání, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Identikace podnikatelských příležitostí a jejich hodnocení (dotace 6/2) a.vyhledání příležitostíb.hodnocení a transformace příležitostí, možnosti komercionalizacec.volba předmětu podnikání, cílová skupina, redefinování příležitosti2.Start-up proces (dotace 6/2) a.fáze procesu, CANVAS business modelb.možnosti financování, zdroje kapitálu, rizikový kapitálc.podnikatelské inkubátoryd.prodej projektu, fůze a akvizice, vstup na burzu3.Start-up projekt (dotace 16/10) a.popis projektub.právní náležitost projektu, právní formy podnikání, duševní vlastnictvíc.produkt, obchodní politika, marketingový plán, odhady prodejed.výrobní proces, náklady výroby, plán investic, plán lidských zdrojůe.zdroje financování, finanční plán, účetní výkazyf.plány dalšího rozvoje firmy

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-schopnost vedení-týmová práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Student je schopen determinovat závažnost konkurence.-Student je schopen připravit kompletní podnikatelský záměr.-Student umí provést analýzu vnitřního a vnějšího prostředí.-Student umí sestavit a variantně vyhodnotit finanční plán.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZFOTR, J. -- SOUČEK, J.Podnikatelský záměr a investiční rozhodováníPrahaGrada Publishing200580-247-0939-2ZJÁČ, I. -- RYDVALOVÁ, P. -- ŽIŽKA, M.Inovace v malém a středním podnikáníBrnoComputer Press200580-251-0853-8ZVEBER, J. -- SRPOVÁ, J. a kol.Podnikání malé a střední firmyPrahaGrada2008978-80-247-2409-6DGOFFIN, K. -- MITCHELL, R.Innovation management : strategy and implementation using the pentathlon frameworkBasingstokePalgrave Macmillan2010978-0-230-20582-6DNARAYANAN, V K. -- O''CONNOR, G C.Encyclopedia of technology and innovation managementChichesterWiley2010978-1-405-16049-0DPALEPU, K G. a kol.Business analysis and valuation : text & casesAndoverSouth-Western Cengage Learning2007978-1-84480-492-4

Požadavky

Hodnoceným výstupem předmětu je týmově vypracovaný kompletní start-up projekt. Zápočet bude udělován za týmové prezentace vybraných částí start-up projektu a cvičení a jejich korekce podle doporučení.Zkouška je vykonávána formou obhajovy celého start-up projektu před hodnotitelskou komisí skládající se i ze zástupců z řad start-up podnikatelů, manažerů či investorů.

Garant

Dr. Ing. Miloš Drdla, MBA

Vyučující

Dr. Ing. Miloš Drdla, MBAdoc. Ing. Daniela Špirková, PhD.