Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika II (MT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MT2 - Matematika II, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Diferenciální počet funkcí dvou proměnných (dotace 9/9) a.Funkce dvou proměnnýchb.Definiční obor funkce dvou proměnnýchc.Parciální derivaced.Lokální, vázané a absolutní extrémy2.Integrální počet (dotace 9/9) a.Neurčitý integrálb.Určitý integrálc.Nevlastní integrál3.Diferenciální rovnice (dotace 6/6) a.Diferenciální rovnice 1. řádub.Diferenciální rovnice 2. řádu4.Diferenční rovnice (dotace 4/4) a.Posloupnostib.Diferenční rovnice

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Student je schopen pomocí limity a integračních metod řešit nevlastní integrál-Student je schopen pomocí základních integračních metod vypočítat neurčitý integrál.-Student umí pomocí určitého integrálu vypočítat obsah rovinné plochy a objem rotačního tělesa.-Student umí použít výpočet derivace funkce dvou proměnných pro určení její maximální a minimální hodnoty.-Student umí řešit základní typy diferenčních rovnic 1. a 2. řádu.-Student umí řešit základní typy obyčejných diferenciálních rovnic 1. a 2. řádu.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMOUČKA, J. -- RÁDL, P.Matematika pro studenty ekonomiePrahaGrada2010978-80-247-3260-2DNAVRÁTIL, M.Matematika : diferenciální a integrální počet funkcí dvou a více proměnnýchBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200580-7157-903-3DMAŘÍK, R.Diferenciální a diferenční rovniceBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2004978-80-7157-754-6DRÁDL, P. -- ČERNÁ, B. -- STARÁ, L.Základy vyšší matematikyBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2007978-80-7375-315-32

Požadavky

Zkouška je písemná. Trvá 75 minut a sestává z řešení 4 příkladů a 1 teoretické otázky. Každý příklad i teoretická otázka je ohodnocen 10 body, žádný příklad ani teorie nesmí být hodnocen 0 body. Podmínkou pro připuštění ke zkoušce je alespoň 75%-ní účast ve cvičení a získání alespoň 14 bodů z 28 možných z průběžného testu na PC ve cvičení. K úspěšnému absolvování zkoušky je třeba získat alespoň 21 bodů z 50 možných při písemné zkoušce.

Garant

doc. RNDr. Jiří Moučka, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Jiří Moučka, Ph.D.RNDr. Petr RádlRNDr. Lenka Viskotová, Ph.D.