Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný seminář - Daně a účetnictví (OSDUT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OSDUT - Odborný seminář - Daně a účetnictví, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základy účetnictví (dotace 0/14) a.Základní principy účetnictví -- odborná terminologie, principy účtování, otevírání a uzavírání účtů.b.Legislativní rámec harmonizace účetnictví.c.Metody podvojného účtování se zaměřením na problematiku hmotného, nehmotného majetku a zásob.d.Výkazy v účetnictví.e.Mezinárodní účetní standardy.2.Daňová teorie (dotace 0/14) a.Členění daní, jejich funkce, základní pojmy.b.Daňová soustava České republiky -- základní principy majetkových daní, daně z přidaného hodnoty, spotřebních daní, ekologických daní, daně z příjmů fyzických a právnických osob.c.Harmonizace přímých a nepřímých daní v EU.d.Mezinárodní zdanění -- smlouvy o zamezení dvojího zdanění a metody zamezující dvojí zdanění.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost práce v mezinárodním kontextu-základní profesní znalosti-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Schopnnost v anglickém jazyce se orientovat v problematice účetnictví a daní, v jejich principech a aplikací-Schopnost aplikace daňové a účetní terminologie v cizím jazyce-Schopnost odborného vysvětlení a definování z oblasti účetnictví a daní-Studen umí interpretovat a používat informace získané z odborných anglických textů z oblasti účetnictví a daní-Studen umí zvolit a používat vhodnou odbornou anglickou terminologii z oblasti účetnictví a daní

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNERUDOVÁ, D.International taxation : textbook for the students of the study programs in EnglishBrnoMendel Agricultural and Forestry University2007978-80-7375-097-8ZBOEIJEN-OSTASZEWSKA, O V.European tax handbook 2011AmsterdamIBFD2011978-90-8722-093-8ZFRENDO, E.English for accountingOxfordOxford University Press2007978-0-19-457910-0DVALOUCH, P.AccountingBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200580-7157-916-5DNOBES, C. -- PARKER, R H.Comparative international accountingHarlow, EnglandFinancial Times2006978-0-273-703570-

Požadavky

Ukončení předmětu je formou písemného testu, doba trvání je 30 min. V testu je vyžadována min. 50% úspěšnost. Testem je ověřována praktická znalost odborné terminologie z oblasti daní a účetnictví. Podmínkou k připuštění k testu je odprezentování 2 prezentací na téma daní a účetnictví v rozsahu 10-15 min.

Garant

Ing. Veronika Solilová, Ph.D.

Vyučující

Marian Dobranschi, Ph.D.Ing. Veronika Solilová, Ph.D.