Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světový jazyk - Angličtina 1 (SVA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SVA1 - Světový jazyk - Angličtina 1, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Lekce 1B (dotace 0/2) a.přítomný čas prostý, slovní pořádek v otázkách, adjektiva, popis vlastností a vzhledu, rodina, přátelé a vztahy2.Lekce 1C (dotace 0/2) a.přítomný čas průběhový x přítomný čas prostý, předložky místní, oblečení, v hotelu3.Lekce 2A (dotace 0/2) a.minulý čas prostý, nepravidelná slovesa, dovolená a prázdniny4.Lekce 2B (dotace 0/2) a.minulý čas průběhový a jeho použití v porovnání s minulým časem prostým, předložky at, in, on, shrnutí lekcí 1 a 25.Lekce 3A (dotace 0/2) a.vyjádření budoucnosti (plány a předpovědi)-vazba going to, letiště a cestování letadlem6.Lekce 3B (dotace 0/2) a.přítomný čas prostý pro vyjádření budoucnosti, návrhy a nabídky, slovesa následovaná určitou předložkou7.Lekce 3C (dotace 0/2) a.vedlejší vztažné věty, vyjádření neznámých slov opisem, v restauraci8.Lekce 4A (dotace 0/2) a.předpřítomný čas prostý a výrazy, které se s ním typicky pojí, domácí práce, vazby se slovesy make a do, vztahy v rodině9.Lekce 4B (dotace 0/2) a.předpřítomný čas a jeho použití ve srovnání s minulým časem, nakupování10.Lekce 4C (dotace 0/2) a.neurčitá zájmena, přídavná jména zakončená koncovkami -ed a -ing, shrnutí lekcí 3 a 411.Lekce 5A (dotace 0/2) a.komparativ přídavných jmen, fráze a ustálená slovní spojení se slovem time, životní styl12.Lekce 5B (dotace 0/2) a.superlativ přídavných jmen, popis měst13.Souhrnné opakování (dotace 0/2) a.souhrnné opakování klíčových gramatických jevů a slovní zásoby14.Souhrnný test (dotace 0/2) a.souhrnný test testující znalost gramatiky a slovní zásoby z lekcí 1B-5B

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost práce v mezinárodním kontextu-základní všeobecné znalosti-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Student je schopen porozumět středně pokročilým textům v cizím jazyce a sestavovat je.-Student ovládá středně pokročilou slovní zásobu a fráze v cizím jazyce.-Student rozumí středně pokročilým gramatickým strukturám cizího jazyka.-Student se dokáže účastnit interakcí v cizím jazyce.-Student si umí vyžádat detailní informace v cizím jazyce a také je předat.-Student umí napsat krátký dopis či e-mail v cizím jazyce.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZOXENDEN, C. -- LATHAM-KOENIG, C.English File Pre-Intermediate Student's Book Third EditionOxfordOxford University Press2012978-0-19-459881-1ZOXENDEN, C. -- LATHAM-KOENIG, C. -- SELIGSON, P.English File third edition Pre-intermediate WorkbookOxfordOxford University Press2012DMURPHY, R.English Grammar in UseCambridgeCambridge University Press200405-2153-762-2DREDMAN, S.English Vocabulary in Use Pre-Intermediate&IntermediateCambridgeCambridge University Press20100-521-01171-X

Požadavky

Student musí získat v průběžném hodnocení minimálně 70 bodů z maximálních 100 bodů, aby získal zápočet. V 5. a 10. týdnu semestru absolvuje student průběžný test tvořící 20 otázek, každý test má váhu 20% z celkového hodnocení, student může získat maximálně 20 bodů, minimálně 0 bodů. Ve 14. týdnu semestru absolvuje student závěrečný zápočtový test elektronickou formou skládající se z 60 otázek, váha testu je 60%, maximální počet získaných bodů je 60, minimální 0. Docházka do cvičení je povinná.

Garant

Mgr. Ludmila Horáková

Vyučující

Mgr. Hana CrhonkováMgr. Ludmila HorákováMgr. Michaela Navrátilová