Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světový jazyk - Francouzština 2 (SVF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SVF2 - Světový jazyk - Francouzština 2, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Lekce 1 (dotace 0/1) a.Vyjádření předčasnosti a následnosti.b.Tvoření plus-que-parfaitc.Vyjádření radosti a pozitivní hodnocení2.Lekce 2 (dotace 0/1) a.Vyjádření minulosti - shrnutí.b.Četba literárního textu3.Lekce 3 (dotace 0/1) a.Le gérondifb.Vyjádření frekvence a opakováníc.Vyjádření zlosti a negativní hodnocení4.Lekce 4 (dotace 0/1) a.Vyjádření cíle - prohloubení z minulého semestrub.Opakování subjonctivuc.Slovní zásoba - bydlení5.Lekce 5 (dotace 0/1) a.Současné použití předmětu přímého a nepříméhob.Inzerát na pronájem bytuc.Vyjádření názoru6.Lekce 6 (dotace 0/1) a.Toření slovb.Slovní zásoba - doprava7.Lekce 7 (dotace 0/1) a.Zákazb.Rozkazovací způsob8.Lekce 8 (dotace 0/1) a.Nepravidelné tvary subjonctivub.Další způsoby vyjádření zákazu a rozkazu9.Lekce 9 (dotace 0/1) a.Použití různých typů zájmenb.Vyjádření pozitů10.Lekce 10 (dotace 0/1) a.Vyjádření příčiny a důsledkub.Předložkyc.Výčitky a ospravedlnění11.Lekce 11 (dotace 0/1) a.Pasivumb.Jazyk internetu12.Lekce 12 (dotace 0/1) a.Nácvik mluvního projevu13.Lekce 13 (dotace 0/1) a.Opakování14.Souhrnný test (dotace 0/1)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost práce v mezinárodním kontextu-základní všeobecné znalosti-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Student je schopen porozumět středně pokročilým textům v cizím jazyce a sestavovat je.-Student ovládá středně pokročilou slovní zásobu a fráze v cizím jazyce.-Student rozumí středně pokročilým gramatickým strukturám cizího jazyka.-Student se dokáže účastnit interakcí v cizím jazyce.-Student si umí vyžádat detailní informace v cizím jazyce a také je předat.-Student umí napsat krátký dopis či e-mail v cizím jazyce.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost práce v mezinárodním kontextu-základní všeobecné znalosti-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Student je schopen porozumět středně pokročilým textům v cizím jazyce a sestavovat je.-Student ovládá středně pokročilou slovní zásobu a fráze v cizím jazyce.-Student rozumí středně pokročilým gramatickým strukturám cizího jazyka.-Student se dokáže účastnit interakcí v cizím jazyce.-Student si umí vyžádat detailní informace v cizím jazyce a také je předat.-Student umí napsat krátký dopis či e-mail v cizím jazyce.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZLOISEAU, Y. -- MÉRIEUX, R.Connexions 2ParisDidier20042-278-05532-1DLOISEAU, Y. -- MÉRIEUX, R.Latitudes 2ParisDidier20092-278-06266-2

Požadavky

Student musí získat v průběžném hodnocení minimálně 70 bodů z maximálních 100 bodů, aby získal zápočet a byl připuštěn k ústní zkoušce. V 5. a 10. týdnu semestru absolvuje student průběžný test tvořící 20 otázek, každý test má váhu 20% z celkového hodnocení, student může získat maximálně 20 bodů, minimálně 0 bodů. Ve 14. týdnu semestru absolvuje student závěrečný zápočtový test elektronickou formou skládající se z 60 otázek, váha testu je 60%, maximální počet získaných bodů je 60, minimální 0. Po udělení zápočtu je student připuštěn k ústní zkoušce testující ústní projev (plynulost, přesnost, rozsah slovní zásoby, výslovnost). Student má u přípravy k dispozici slovník. Doba přípravy je 15 minut. Doba trvání zkoušky je 15 minut a minimální hranice úspěšnosti 60%, maximální 100%. Student je ohodnocen známkou A-F. Docházka je povinná.

Garant

Mgr. Ludmila Horáková

Vyučující

Mgr. Ludmila HorákováMgr. Petra Stražovská