Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umělá inteligence a neuronové sítě (UIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UIN - Umělá inteligence a neuronové sítě, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Získání nových poznatků pro tvorbu aplikací na podporu rozhodovacích procesů na všech úrovních řízení, určuje základní orientaci předmětu. Při naplňování cílů bude pozornost věnována expertním systémům, ale s ohledem na neurčitost v rozhodovacích procesech, především (dotace 0/0) a.fuzzy expertním systémům,b.neuronovým sítím,c.hybridním inteligentním systémůmd.a využití genetického algoritmu.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDNEGNEVITSKY, M.Artificial Intelligence: A Guide to Intelligent Systems (2nd Edition)USAAddison Wesley20040-32120-466-2DALEKSANDER, I. -- MORTON, H.An Introduction to Neural ComputingLondonInternational Thomson Computer Press19951-85032-167-1DNOVÁK, V.Základy fuzzy modelováníPrahaBEN - technická literatura200080-7300-009-1DKELEMEN, J.Tvorba expertních systémů v prostředí CLIPS : Podrobný průvodcePrahaComputer Press199980-7169-501-7DKONEČNÝ, V.Základy umělé inteligenceonline

Požadavky

Komisionelní zkouška. Obecné požadavky: znalost problematiky. Speciální požadavky specifikuje garant předmětu, příp. zkoušející s ohledem na odborné zaměření uchazeče.

Garant

prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc.