Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní technika a algoritmizace I (VA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VA1 - Výpočetní technika a algoritmizace I, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do výpočetní techniky (dotace 2/0) a.Základní pojmy a principyb.Typy dat, možnosti zpracování2.Základy operačních systémů (dotace 8/10) a.Práce v systému Windowsb.Struktura a charakteristické rysy systému Unix, Linux a Mac OS X.3.Úvod do technických prostředků (dotace 8/0) a.Procesoryb.Pamětic.Vstupní a výstupní zařízení4.Úvod do počítačových sítí (dotace 6/4) a.Funkční principy počítačových sítíb.Efektivní práce v síti, bezpečnost5.Úvod do zpracování textu (dotace 4/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Student je schopen bezpečné práce v počítačové síti.-Student je schopen efektivně pracovat v operačních systémech Windows a Linux (operace se soubory a s procesy, základní nastavení systému).-Student rozumí problematice operačních systémů, zná základní jejich vlastnosti a možnosti.-Student umí definovat pojmy: počítač, algoritmus, počítačový program, proces, operační systém, soubor, adresář/složka.-Student umí popsat princip uložení základních typů dat (číslo, text, zvuk, obraz) v paměti počítače.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Student je schopen bezpečné práce v počítačové síti.-Student je schopen efektivně pracovat v operačních systémech Windows a Linux (operace se soubory a s procesy, základní nastavení systému).-Student rozumí problematice operačních systémů, zná základní jejich vlastnosti a možnosti.-Student umí definovat pojmy: počítač, algoritmus, počítačový program, proces, operační systém, soubor, adresář/složka.-Student umí popsat princip uložení základních typů dat (číslo, text, zvuk, obraz) v paměti počítače.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMATIÁŠOVÁ, A. -- POKORNÝ, M. -- HÁLA, T.E-learningový kurz Výpočetní technika a algoritmizace IonlineZBITTO, O.Microsoft Windows 7 : podrobná uživatelská příručkaBrnoComputer Press2009978-80-251-2647-9DKLATOVSKÝ, K.333 tipů a triků pro Windows 7Kralice na HanéComputer Media2010978-80-7402-080-3DPÍRKOVÁ, K.Microsoft Word 2010 : podrobná uživatelská příručkaBrnoComputer Press2010978-80-251-3033-9DBÍBR, I. a kol.Mandriva Linux 2010 CZ : instalační a uživatelská příručkaBrnoComputer Press2009978-80-251-2825-1

Požadavky

K ukončení předmětu je vyžadováno splnění písemného znalostního testu. Test obsahuje přibližně 20 otázek a úkolů a k jeho splnění je třeba získat alespoň 75 % bodů.

Garant

Ing. Petr Jedlička, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin ČapekIng. Mgr. Jana Dannhoferová, Ph.D.Ing. Pavel Haluza, Ph.D.Ing. Naděžda Chalupová, Ph.D.Ing. Petr Jedlička, Ph.D.Ing. Tomáš KubínIng. Anděla Matiášová, Ph.D.Ing. Martin Pokorný, Ph.D.Ing. David SchubertIng. Ondřej ŠvehlaIng. Jiří TřináctýIng. Stratos Zerdaloglu