Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy práva I (ZVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZVS - Základy práva I, Provozně ekonomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Vybrané otázky veřejného práva (dotace 14/14) a.Základy teorie práva (vznik a funkce práva,prameny práva, právní normy, právní vztahy)b.Základy správního práva (veřejná správa a samospráva,orgány, formy činnosti, správní řízení)c.Základy trestního práva (trestní odpovědnost jednotlivce,tresty a ochranná opatření, systematika trestního zákona,základy trestního řízení)d.Vybrané otázky pozemkově-právních vztahů (územní plánování, katastr a evidence nemovitostí, pravomoci katastrálních úřadů)e.Základy občanského soudního procesu2.Vybrané otázky soukromého práva (dotace 14/14) a.Základy občanského práva (právní úkony, náležitosti,věcná práva, závazková práva)b.Základy pracovního práva (pracovní poměr, odpovědnost za škodu, dohody mimo pracovní poměr, právní úprava zaměstnanosti)

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním právních informací-formulovat návrhy řešení problémů z pohledu platného práva-orientace v právním prostředí, zejména z pohledu potřeb obchodních aktivit-rozvíjet aplikaci zákonných ustanovení na konkrétní praktické příklady

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZJANKŮ, M. a kol.Základy práva pro posluchače neprávnických fakultV PrazeC.H. Beck200680-7179-499-6ZObčanský soudní řád. Soudní řád správní. Rozhodčí řízení. Exekuční řád. Soudní poplatky : podle stavu k 7.9.2009OstravaSagit2009978-80-7208-758-7ZObčanský zákoník a související předpisy : podle stavu k 23.1.2012OstravaSagit2012978-80-7208-902-4DALLEN, M J. -- THOMPSON, B.Cases and materials on constitutional and administrative lawOxfordOxford University Press2008978-0-19-921777-9

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem pomocí e- testu v e-learningovém programu. Test obsahuje 40 otázek, každá je hodnocena 1 bodem. Minimální hranice pro dosažení zápočtu je 54% celkového bodového hodnocení e-testu.

Garant

JUDr. Hana Kelblová, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Hana Kelblová, Ph.D.Mgr. Ing. Jana Mikušová, Ph.D.JUDr. Bohumil Vítek, Ph.D.JUDr. Dana Zapletalová, Ph.D.