Předmět Analytické laboratoře (ANL)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ANL - Analytické laboratoře, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Základy přípravy vzorků pro analýzy (dotace 0/7) a.Extrakce, homogenizace, vortexování, odstřeďování, filtrace, uchování vzorků, reprezentativnost vzorků2.SpektrofotometrieToto téma bylo inovováno v rámci realizace projektu č.CZ.1.07/2.2.00/15.0122 (dotace 0/7) a.základní principy spektroskopieb.Stanovení anthokyanůc.Stanovení antioxidační aktivityd.Stanovení hydroxy-skořicových kyseline.Stanovení celkových polyfenolických sloučeninf.Stanovení flavanolů3.Kapalinová chromatografieToto téma bylo inovováno v rámci realizace projektu č.CZ.1.07/2.2.00/15.0122 (dotace 0/4) a.Základní principy technikyb.Stanovení vybraných antioxidantůc.Stanovení kyseliny vinné a jablečné ve víně4.Plynová chromatografieToto téma bylo inovováno v rámci realizace projektu č.CZ.1.07/2.2.00/15.0122 (dotace 0/4) a.Základní principy technikyb.Stanovení vybraných volatilních látek ve víně5.Stanovení obsahu alkoholu ve víně (dotace 0/3) a.Destilaceb.Ebulioskopie6.Stanovení obsahu volného a vázaného oxidu siřičitého ve víně (dotace 0/3) a.jodometrická titraceb.potenciometrická titrace
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-schopnost analýzy a syntézy-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-týmová práce-vědecko-výzkumné dovednosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Aplikační dovednosti oborových znalostí.-Naučit teoretické a praktické postupy pro současné analytické postupy při hodnocení zahradnických produktů-Znalost principů fermentačních technologií.-Způsobilost k provádění technických výpočtů
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHOLZBECHER, Z. -- CHURÁČEK, J. a kol.Analytická chemiePrahaSNTL - Nakladatelství technické literatury1987ZBALÍK, J.Vinařství : návody do laboratorních cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200680-7157-933-5ZJANČÁŘOVÁ, I. -- JANČÁŘ, L.Analytická chemieBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200380-7157-647-6
Požadavky
K udělení zápočtu je třeba z každého cvičení vypracovat a odevzdat protokol.
Garant
doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
Vyučující
Ing. Pavel Híc, Ph.D.Ing. Michal Kumštadoc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.Ing. Ivo Soural, Ph.D.Ing. Lenka Tomášková