Předmět Agrotechnika révy vinné (ARV)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARV - Agrotechnika révy vinné, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Zelené práce u révy vinné a jejich vliv na kvalitu hroznů (dotace 6/6) a.Význam jednotlivých operací pro fyziologii révy vinné.b.Význam jednotlivých operací pro kvalitu hroznůc.Moderní poznatky o zelených pracích.2.Vliv ošetřování půdy ve vinici na kvalitu hroznů (dotace 6/6) a.Vliv ošetřování půdy na vývoj kořenového systému.b.Možnosti použití ozelenění vinic.c.Význam pro kvalitu hroznů.3.Detailní pohled na biochemii bobule (dotace 6/6) a.Změny jednotlivých obsahových látek v bobulích.b.Faktory, které ovlivňují tyto změny.4.Faktory terroir a jejich vliv na kvalitu hroznů. (dotace 6/6) a.Definice terroir.b.Vliv jednotlivých faktorů na kvalitu hroznů.5.Taxon Web -- seznámení studentů s využitím webového portálu ve výuce, při studiu sortimentů rostlin. Toto téma bylo do výuky zařazeno v rámci realizace OPVK projektu: Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084. (dotace 0/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-interpersonální dovednosti-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-podnikatelský duch-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-uvědomění si konceptu kvality-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikace znalostí v praxi-Základní znalosti sortimentu odrůd-Znalosti agrotechniky ve vinohradnictví-Znalosti v oboru výživy a hnojení révy vinné
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-interpersonální dovednosti-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-podnikatelský duch-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-uvědomění si konceptu kvality-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikace znalostí v praxi-Základní znalosti sortimentu odrůd-Znalosti agrotechniky ve vinohradnictví-Znalosti v oboru výživy a hnojení révy vinné
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPAVLOUŠEK, P.Encyklopedie révy vinnéBrnoComputer Press2008978-80-251-2263-1ZPAVLOUŠEK, P.Pěstování révy vinné v zahradáchBrnoCP Books200580-251-0840-6ZPAVLOUŠEK, P.Pěstujeme stolní odrůdy révy vinnéPrahaGrada2009978-80-247-2787-5ZJACKSON, R S.Wine science : principles and applicationsBurlingtonElsevier Acad. Press2008978-0-12-373646-8ZDRY, P R. -- COOMBE, B G.Viticulture : Resources. Volume 1AdelaideWinetitles20040-9756850-2-3ZBAUER, K. -- DEIM, A. a kol.WeinbauWienavBuch2008978-3-7040-2284-4ZVOGT, E. -- SCHRUFT, G.WeinbauStuttgartEugen Ulmer Verlag20003-8001-5720-9ZKADISCH, E. -- MÜLLER, E.WeinbauStuttgartUlmer2008978-3-8001-1241-8DMENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ. ZAHRADNICKÁ FAKULTA. Taxon Web: Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0084 [online]. Lednice: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, 2013. Dostupné z: http://www.taxonweb.czDPavloušek P. Kapková závlaha ve vinicích. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DPavloušek P. Terroir - základ moderního vinohradnictví. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DPavloušek P. Výživa a hnojení révy vinné. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DPavloušek P. Zelené práce ve vinicích a kvalita hroznů. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.
Požadavky
Podmínkou ukončení předmětu je povinná účast na cvičeních. Předmět je ukončený písemnou a ústní zkouškou. Písemná část zahrnuje odpovědi na 3 otázky v trvání 45 minut. Odpovědi na otázky jsou následně konzultované formou ústní zkoušky. Po absolvování písemné a ústní zkoušky je zkouška oznámkovaná.
Garant
doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.Ing. Radek Sotolář, Ph.D.