Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemie ve vinařství (BCHV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BCHV - Biochemie ve vinařství, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Systematické rozdělení kvasinek (dotace 2/0)2.Hlavní produkty alkoholové fermentace (dotace 2/0) a.Glykolýza3.Vedlejší produkty alkoholové fermentace (dotace 2/0) a.Citrátový cyklusb.Reakce aktivovaného acetaldehydu4.Biologické požadavky kvasinek (dotace 2/0)5.Problémy kvašení (dotace 2/0)6.Systematické rozdělení mléčných bakterií (dotace 2/0)7.Metabolismus mléčných bakterií (dotace 2/0)8.Malolaktická fermentace (dotace 2/0)9.Vedlejší metabolismus mléčných bakterií (dotace 2/0)10.Biologické potřeby mléčných bakterií (dotace 2/0)11.Mléčné bakterie jako původci chorob vína (dotace 2/0)12.Octové bakterie (dotace 2/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost řešit problémy-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-Schopnost orientovat se v mikrobiologické kontrole vína-Základní znalosti organické chemie a biochemie-Znalost principů fermentačních technologií.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost řešit problémy-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-Schopnost orientovat se v mikrobiologické kontrole vína-Základní znalosti organické chemie a biochemie-Znalost principů fermentačních technologií.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZRIBÉREAU-GAYON, P. -- BRANCO, J M.Handbook of enology. : The microbiology of wine and vinifications. volume 1Chichester, West Sussex, England97804700103651, 97804700103411ZPOLO, C M. -- MORENO-ARRIBAS, V M.Wine chemistry and biochemistryNew YorkSpringer2008978-0-387-74116-1DMINÁRIK, E. -- NAVARA, A.Chémia a mikrobiológia vínaBratislavaPríroda1986DPavloušek P. Biochemie zrání bobule. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.

Požadavky

Ústní zkouška (100 bodů).Úspěšné ukončení předmětu min. 60 dosažených bodů.

Garant

Ing. Michal Kumšta

Vyučující

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.Ing. Michal KumštaIng. Petra Mateiciucová, Ph.D., DiS.Ing. Barbora Nádeníčková