Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zelinářství (D-ZE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu D-ZE - Zelinářství, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Botanická chrakteristika, význam a technologie pěstování, sklizeň a jakostní třídění, posklizňová úprava, odrůdové zastoupaní jednotlivých druhů zelenin: rajčata,baklažán (dotace 4/4)2.paprika,okurky (dotace 2/2)3.melouny, tykve, cukrová kukuřice (dotace 2/2)4.luskoviny: hrách zahrad., fazol, bob zahrad (dotace 2/2)5.listová zelenina:salát hlávkový, listový, ledový, endivie, čekanka salátová hl.,špenát, polníček, sladký fenykl, celer řapikatý, pekingské zelí, reveň (dotace 4/4)6.košťáloviny: zelí hl., kapusta hl. (dotace 2/2)7.kapusta růžičková, kadeřavá, kedlubny, květák, brokolice (dotace 2/2)8.kořenová zelenina:mrkev, petržel, pastinák (dotace 4/4)9.celer hlíznatý, černý kořen, červená řepa salátová (dotace 2/2)10.ředkvička, ředkev, křen (dotace 2/2)11.cibulová zelenina - cibule, pór (dotace 2/2)12.pažitka, šalotka, česnek (dotace 2/2)

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZDAVIES, G. -- LENNARTSSON, M.Organic vegetable production : a complete guideRamsburyCrowood2005978-1-86126-788-7ZMITHÖFER, D. -- WAIBEL, H.Vegetable production and marketing in Africa : socio-economic researchCambridge, MA9781845936501, 9781845936495ZVegetable production training manualTaipeiAsian vegetable research and development center199092-9058-039-9ZRUBATZKY, V E. -- YAMAGUCHI, M.World vegetables : principles, production, and nutritive valuesNew YorkChapman & Hall19990-8342-1687-6ZPETŘÍKOVÁ, K. -- MALÝ, I.Základy pěstování plodové zeleninyPrahaÚZPI Praha200480-7271-141-5ZPETŘÍKOVÁ, K.Zelenina - pěstování - ekonomika - prodej PrahaProfi Press200680-86726-20-7

Požadavky

zkouška

Garant

prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Kristina Petříková, CSc.prof. Ing. Robert Pokluda, Ph.D.