Předmět K-Enologie (KENO)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KENO - K-Enologie, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Víno jako koloidní systém (dotace 1/0)2.Zákaly vín (dotace 2/1)3.Číření vína (dotace 2/1)4.Filtrace vína (dotace 2/1)5.Stabilizace vína (dotace 2/1)6.Zrání vína (dotace 1/0)7.Oxidoredukční děje ve víně (dotace 2/1)8.Choroby, vady, nedostatky vín (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost laboratorních experimentů a zkoušek.-Základní znalosti organické chemie a biochemie-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalosti odrůd révy vinné
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost laboratorních experimentů a zkoušek.-Základní znalosti organické chemie a biochemie-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalosti odrůd révy vinné
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSTEIDL, R. -- SCHÖDL, H. a kol.Sklepní hospodářstvíValticeNárodní salon vín200280-903201-0-4ZRIBÉREAU-GAYON, P. -- BRANCO, J M.Handbook of enology. : The microbiology of wine and vinifications. volume 1Chichester, West Sussex, England97804700103651, 97804700103411ZBRANCO, J M. -- RIBÉREAU-GAYON, P.Handbook of enology. : The chemistry of wine stabilization and treatments. volume 2Chichester, West Sussex, England97804700103962, 97804700103722DBalík,J., Vinařství, laboratorní cvičení , MZLU Brno, skriptumDFarkaš,J., Biotechnológia vína , ALFA Bratislava,1983,DMinárik,E.,Navara,A., Chémia a mikrobiolóbia vína, Príroda, Bratislava,1986 , 1987DŠvejcar,V., Vinařství, biochemie vína , VŠZ Brno, skriptum 1976
Požadavky
Ústní zkouška (100 bodů).Úspěšné ukončení předmětu min. 60 dosažených bodů.
Garant
doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.Ing. Michal KumštaIng. Petra Mateiciucová, Ph.D., DiS.