Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět K-Enologie (KENO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KENO - K-Enologie, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Víno jako koloidní systém (dotace 1/0)2.Zákaly vín (dotace 2/1)3.Číření vína (dotace 2/1)4.Filtrace vína (dotace 2/1)5.Stabilizace vína (dotace 2/1)6.Zrání vína (dotace 1/0)7.Oxidoredukční děje ve víně (dotace 2/1)8.Choroby, vady, nedostatky vín (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost laboratorních experimentů a zkoušek.-Základní znalosti organické chemie a biochemie-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalosti odrůd révy vinné

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost laboratorních experimentů a zkoušek.-Základní znalosti organické chemie a biochemie-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalosti odrůd révy vinné

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSTEIDL, R. -- SCHÖDL, H. a kol.Sklepní hospodářstvíValticeNárodní salon vín200280-903201-0-4ZRIBÉREAU-GAYON, P. -- BRANCO, J M.Handbook of enology. : The microbiology of wine and vinifications. volume 1Chichester, West Sussex, England97804700103651, 97804700103411ZBRANCO, J M. -- RIBÉREAU-GAYON, P.Handbook of enology. : The chemistry of wine stabilization and treatments. volume 2Chichester, West Sussex, England97804700103962, 97804700103722DBalík,J., Vinařství, laboratorní cvičení , MZLU Brno, skriptumDFarkaš,J., Biotechnológia vína , ALFA Bratislava,1983,DMinárik,E.,Navara,A., Chémia a mikrobiolóbia vína, Príroda, Bratislava,1986 , 1987DŠvejcar,V., Vinařství, biochemie vína , VŠZ Brno, skriptum 1976

Požadavky

Ústní zkouška (100 bodů).Úspěšné ukončení předmětu min. 60 dosažených bodů.

Garant

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.Ing. Michal KumštaIng. Petra Mateiciucová, Ph.D., DiS.