Předmět K-Kvalitologie a řízení jakosti (KKRJ)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKRJ - K-Kvalitologie a řízení jakosti, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Vývojové trendy v řízení jakosti a význam péče o jakost pro producenty a spotřebitele (dotace 1/0)2.Základní pojmy a principy managementu kvality (dotace 2/0)3.Mezinárodní a národní organizace a aktivity v oblasti jakosti (dotace 2/0)4.Budování managementu kvality podle ISO 9001 (dotace 4/0)5.Ekonomický význam řízení kvality, plánování a zlepšování kvality (dotace 2/0)6.Měření a nástroje pro analýzu v systémech kvality (dotace 2/0)7.Statistická přejímka v systémech kvality (dotace 2/0)8.Principy normalizace jakosti-normy jakosti a normotvorná činnost (dotace 1/0)9.Nutriční a fyzikální charakteristiky jakosti ovoce a zeleniny (dotace 1/0)10.Rizikové faktor ovoce a zeleniny. (dotace 1/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost řešit problémy-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Znalost managementu kvality ISO 9001.-Znalost nástrojů pro analýzu v systémech kvality.-Znalost principů řízení kvality.
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost řešit problémy-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Znalost managementu kvality ISO 9001.-Znalost nástrojů pro analýzu v systémech kvality.-Znalost principů řízení kvality.
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKOPEC, K. -- BALÍK, J.Kvalitologie zahradnických produktů: nauka o hodnocení a řízení jakosti produktů a produkčních procesůBrnoBrno: MZLU v Brně2008978-80-7375-198-2ZNENADÁL, J.Moderní systémy řízení jakostiManagement Press200280-7261-071-6ZPLURA, J.Plánování a neustálé zlepšování jakostiPrahaComputer Press200180-7226-543-1DBALÍK, J. -- KOPEC, K.Zahradnická kvalitologie - seminární praktikumES MZLU v Brně2. vyd. Brno: MZLU, 2008200880-7157-250-0DBalík J. Faktory kvality ovocných destilátů 1.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. Faktory kvality ovocných destilátů 2.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. GLOBALGAP 1.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. GLOBALGAP 2.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.
Požadavky
Ústní zkouška.Minimální požadavky na splnění zkoušky:A: 90-100% (správných odpovědí)B: 80-90%C: 70-80%D: 60-70%E: 50-60%
Garant
doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.