Předmět K-Management zahradnických podniků (KMZP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMZP - K-Management zahradnických podniků, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Úvod do operačního managementu, vývoj, charakteristika (dotace 2/1)2.Výroba a provoz (dotace 6/3) a.Charakteristika výroby a provozního/operačního procesub.Návrh výrobní/operační strategiec.Standardizace výrobyd.Odlišnosti výrobních systémů a poskytování služeb3.Vývoj produktu (dotace 4/1) a.Etapy vývoje produktůb.Odlišnosti vývoje v podmínkách výroby a služeb4.Výběr a umístění provozních kapacit (dotace 2/0) a.Volba typu a kapacity provozních zařízeníb.Přístupy k umístění provozních zařízení a pomocné nástroje pro rozhodování o umístění5.Prostorové uspořádání provozních kapacit (dotace 2/1) a.Význam prostorového uspořádání provozních kapacitb.Zásady pro rozhodování o rozmístění provozních zařízení6.Principy plánovaní a řízení výroby (dotace 4/0) a.Princip tlaku, MRP, MRP IIb.Princip tahu, JIT, KANBAN, TOC7.Zásoby (dotace 2/4) a.Řízení zásob, zásobovací strategieb.Skladovací náklady, jejich součásti, řízení8.Řízení jakosti (dotace 3/2) a.Základy řízení jakostib.TQM, ISO, EFQM9.Projektový management (dotace 3/2) a.Povaha projektového řízení v různých kontextechb.Příprava projektuc.Realizace projektu
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost řešit problémy-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -kompetence k volbě manažerských nástrojů vedoucích k dosažení cílů podnikatelských subjektů-Student umí popsat základní systémy a modely řízení zásob-Student umí zvolit a aplikovat vhodný model pro optimalizaci řízení zásob.-Znalost standardů řízení kvality.
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZGOLDRATT, E M.Kritický řetězPrahaInterQuality199980-902770-0-4ZKAVAN, M.Výrobní a provozní managementPrahaGrada200280-247-0199-5ZKEŘKOVSKÝ, M.Moderní přístupy k řízení výrobyPrahaC.H. Beck2009978-80-7400-119-2ZPOŠVÁŘ, Z. -- ŽUFAN, P. -- TOMŠÍK, P.MANAGEMENT II.BrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2008978-80-7157-748-5ZTOMEK, G. -- VÁVROVÁ, V.Řízení výroby a nákupuPrahaGrada2007978-80-247-1479-0DFREHR, H.Total Quality Management: Zlepšeníkvality podnikání. Příručka vedoucích silBrnoUNIS Publishing1995DGOLDRATT, E M. -- COX, J.Cíl : Proces trvalého zlepšováníPrahaInterQuality200180-902770-2-0DKOŠTURIAK, J. -- GREGOR, M.Podnik v roce 2001 : Revoluce v podnikové kultuřePrahaGrada199380-7169-003-1
Požadavky
Hodnocení projektu zaměřeného na praktickou aplikaci vybraného přednáškového tématu (30 bodů), prezentace projektu (10 bodů) a zkouškového e-testu (60 bodů) jako podklad pro výslednou známku.Student je klasifikován na základě dosažených bodů následovně:92 až 100 bodů - "A" (výborně)84 až 92 bodů - "B" (velmi dobře plus)76 až 83 bodů - "C" (velmi dobře)69 až 75 bodů - "D" (dobře plus)61 až 68 bodů - "E" (dobře)Méně než 61 bodů - "F" (nevyhověl).
Garant
doc. Ing. Pavel Žufan, Ph.D.
Vyučující
Ing. Tomáš Pyšný, Ph.D.doc. Ing. Pavel Žufan, Ph.D.