Předmět K-Senzorické hodnocení jakosti (KSHJ)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSHJ - K-Senzorické hodnocení jakosti, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Úloha a cíl senzoriky, fyziologické a psychologické základy zkoušení vín (dotace 2/4)2.Základy rozlišení jakosti (dotace 2/4)3.Práh citlivosti a rozeznání (dotace 2/4)4.Chuťové, čichové, vizuelní a hmatové pocity (dotace 2/4)5.Senzorické charakteristiky odrůdových vín (dotace 2/4)6.Systémy hodnocení vín (dotace 2/4)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikace znalostí v praxi-Schopnost samostatné práce-Uvědomění si konceptu kvality-Základní senzorické znalosti-Základní všeobecné znalosti
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikace znalostí v praxi-Schopnost samostatné práce-Uvědomění si konceptu kvality-Základní senzorické znalosti-Základní všeobecné znalosti
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPOKORNÝ, J.Metody senzorické analýzy potravin : a stanovení senzorické jakostiPrahaÚstav zemědělských a potravinářských informací199380-85120-60-7ZINGR, I. -- POKORNÝ, J. -- VALENTOVÁ, H.Senzorická analýza potravinBrnoMZLU199780-7157-283-7DPRIEWE, J.Nová škola vínaPrahaEuromedia Group - Knižní klub200380-242-1047-9DPRIEWE, J.Víno : Praktická školaBratislavaKnižní klub200180-242-0695-1DAMBROSI, H. -- SWOBODA, I.Jak správně vychutnat víno : Škola degustátorského uměníPrahaEuromedia Group - Knižní klub200180-242-0642-0DBUJAN, J. -- ARTAJONA, J.Degustácia vínaBarcelonaFreixenet199784-497-0061-2DBábíková P. Senzorické hodnocení vín. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.
Požadavky
ústní zkouška (60% celkových bodů), písemný test (50 %)
Garant
doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.Ing. Jana KulichováIng. Petr Šnurkovič, DiS.Ing. Ludmila Šuderlová