Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět K-Technologie speciálních vín (KTSV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTSV - K-Technologie speciálních vín, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Výroba šumivých a perlivých vín u nás; Toto téma bylo inovováno v rámci realizace projektu č.CZ.1.07/2.2.00/15.0122 (dotace 2/1)2.Výroba Champagne vín (dotace 2/1)3.Maďarská a slovenská Tokajská vína (dotace 2/1)4.Španělsko, výroba Sherry, Malaga, Portugalské vinařství, Portské, Madeira; Toto téma bylo inovováno v rámci realizace projektu č.CZ.1.07/2.2.00/15.0122 (dotace 2/1)5.Aromatická vína-Vermuty,košer a měšní (dotace 2/1)6.Německé vinařství, oblasti Rýna, Mosely (dotace 2/1)7.Vinařství Francie (dotace 2/1)8.Charaklteristika vinařství Českých regionů (dotace 2/0)9.Kalifornie, Nový Zéland, Jižní Afrika (dotace 2/1)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Charakteristika světových regionů a jejich technologií-Schopnost práce s odborným textem-Základní znalosti organické chemie a biochemie-Znalost principů fermentačních technologií.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Charakteristika světových regionů a jejich technologií-Schopnost práce s odborným textem-Základní znalosti organické chemie a biochemie-Znalost principů fermentačních technologií.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDJohnson, H., Robinsonová,J.:., Světový atlas vína , Fortuna Print Praha 2002DKoblížka V. Tokajská vína. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DPavloušek P. Fenomén Sauvignon blanc. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DStevenson,T.Světová encyklopedie vína, Bratislava 1993DŠvejcar,V.,Voldřich,R., Chemie, mikrobiologie speciálních vín , VŠZ Brno,1991,skriptum,DV.,Voldřich,R., Vinařství Technologie šumivých vín, SNTL, Praha 1984

Požadavky

Ústní zkouška (100 bodů).Úspěšné ukončení předmětu min. 60 dosažených bodů.

Garant

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.Ing. Michal KumštaIng. Kamil Prokeš