Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět K-Výživa a hnojení rostlin (KVHR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVHR - K-Výživa a hnojení rostlin, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Agrochemické vlastnosti půdy (dotace 0/0) a.charakteristika tuhé, kapalné a plynné fáze půdy z pohledu výživy rostlin,b.charakteristika minerálního a organického podílu půdyc.sorpční vlastnosti půdd.půdní reakce a její význame.pufrovací schopnost půdf.redukčně oxidační procesy v půděg.biologická činnost půdy2.Živinný režim půdy (dotace 0/0) a.makrobiogenní prvkyb.mikrobiogenní prvky3.Rostlinné živiny a jejich význam (dotace 0/0) a.makrobiogenní prvkyb.mikrobiogenní prvkyc.užitečné prvky, těžké kovyd.chemické složení rostlin4.Příjem živin kořenem a jejich transport v rostlině (dotace 0/0) a.transport živin na krátké vzdálenostib.transport živin na střední vzdálenostic.transport živin na dlouhé vzdálenostid.faktory příjmu živin5.Mimokořenová výživa rostlin (dotace 0/0)6.Interakce iontů ve výživě rostlin (dotace 0/0)7.Symptomy nedostatku a nadbytku makro a mikroelelmentů (dotace 0/0)8.Hnojiva (dotace 0/0) a.hnojiva organickáb.hnojiva minerálníc.zásady vápnění půd9.Zásady výživy a hnojení zeleniny, ovocných kultur a révy vinné (dotace 0/0) a.zásady výživy a hnojení zeleninyb.zásady výživy a hnojení ovocných kulturc.zásady výživy a hnojení révy vinné

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost kvalifikovaně stanovit symptomy nedostatku živin-Schopnost optimalizace managementu výživy zeleniny, révy vinné a ovocných kultur-Schopnost optimalizovat výživu kulturních rostlin minerálními a organickými hnojivy-Základní znalost o minerálních a organických hnojivech -Základní znalost o půdní úrodnosti -Základní znalost výživy zeleniny, révy vinné a ovocných kultur-Znalosti v oboru výživy a hnojení zahradních rostlin

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZRYANT, P. a kol.Multimediální učební texty z výživy rostlinonlineZŠKARPA, P.Laboratorní výuka z výživy rostlinonlineZRICHTER, R. -- HLUŠEK, J.Výživa a hnojení rostlin : (I.obecná část)BrnoVŠZ v Brně199480-7157-138-5ZRICHTER, R. -- HŘIVNA, L. -- HLUŠEK, J.Výživa a hnojení rostlin : praktická cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně199980-7157-346-9ZHLUŠEK, J. -- RICHTER, R. -- RYANT, P.Výživa a hnojení zahradních plodinPraha[Martin Sedláček]200280-902413-5-2ZMARSCHNER, H.Mineral nutrition of higher plantsLondonAcademic Press20020-12-473543-6

Požadavky

hodnocení účasti na cvičeních (100 %) odevzdání protokolů ze cvičení v průběhu semestruzápočtový písemný test (správně min. 80 %) závěrečná zkouška (délka 30 min, písemná, 5 otázek, správně min. 80 %)

Garant

doc. Ing. Petr Škarpa, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Škarpa, Ph.D.