Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět K-Základy vinařství (KZVI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KZVI - K-Základy vinařství, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Historické kořeny vinařství u nás a ve světě (dotace 1/0)2.Odrůdy v ČR, světové odrůdy (dotace 1/0)3.Složení a zrání hroznů (dotace 2/2)4.Doprava a zpracování hroznů (dotace 1/0)5.Předfermentační úpravy (dotace 2/4)6.Biochemie alkoholové fermentace (dotace 2/2)7.Metabolismus kvasinek (dotace 2/0)8.Malolaktická fermentace (dotace 2/0)9.Oxid siřičitý (dotace 2/1)10.Školení, zrání a finalizace vín (dotace 1/0)11.Výroba bílého vína (dotace 1/0)12.Metody výroby červených vín (dotace 1/0)13.Taxon Web -- seznámení studentů s využitím webového portálu ve výuce, při studiu sortimentů rostlin. Toto téma bylo do výuky zařazeno v rámci realizace OPVK projektu: Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084. (dotace 0/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost organizace a plánování-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednosti-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Uvědomění si konceptu kvality-Využívání a zpracovávání odborných informací-Základní všeobecné znalosti-Znalost principů fermentačních technologií.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost organizace a plánování-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednosti-znalost druhého jazykaOborově specifické kompetence: -Uvědomění si konceptu kvality-Využívání a zpracovávání odborných informací-Základní všeobecné znalosti-Znalost principů fermentačních technologií.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSTEIDL, R.Sklepní hospodářstvíValticeNárodní salon vín200280-903201-0-4ZSOCHOR, J.Vinařství - Podpořeno projektem OPVK CZ.1.07/2.2.00/28.0220 onlineDBalík,J., Vinařství, laboratorní cvičení, MZLU Brno, skriptumDClarke,R.J. and Bakker,J, Wine flavour chemistry , Blackwell Publishing lid Oxford, 2004DFarkaš,J., Biotechnológia vína , ALFA Bratislava,1983,DMENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ. ZAHRADNICKÁ FAKULTA. Taxon Web: Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0084 [online]. Lednice: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, 2013. Dostupné z: http://www.taxonweb.czDMinárik,E.,Navara,A., Chémia a mikrobiolóbia vína, Príroda, Bratislava,1986 , 1987DPavloušek P. PIWI odrůdy pro výrobu bílých vín. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DPavloušek P. PIWI odrůdy pro výrobu červených vín. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DPavloušek P. Zimní řez révy - základ kvality hroznů. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DRibéreau-Gayon et.at, Handbook of enology volume1.2 , Paris, 1998

Požadavky

Ústní zkouška (100 bodů).Úspěšné ukončení předmětu min. 60 dosažených bodů.

Garant

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.Ing. Michal Kumšta