Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanizace pro ZAKA (MEZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEZ2 - Mechanizace pro ZAKA, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Mechanizační prostředky pro přesazování vzrostlých stromů (dotace 2/1) a.Tvary kořenových balů; principy pracovních ústrojí; provozní problematika, přeprava stromů2.Závlahové systémy (dotace 4/2) a.Způsoby; technické řešení; řízení závlahových systémů; regulace; postup při zpracování projektu závlahyb.Zadání seminární práce - návrh závlahového systému v okrasném zahradnictví3.Mechanizační prostředky pro zakládání trávníků (dotace 2/1) a.Vegetativní x generativní; MP pro zpracování půdy, předseťovou přípravu, setí, slupovače drnů, pokládání koberců4.Mechanizační prostředky pro údržbu trávníků (dotace 4/2) a.Intenzivní x extenzivní; MP pro sečení - řez s oporou, bez opory, principy žacích ústrojí, konstrukční řešení žacích strojů, aerifikace, vertikutace, přihnojování - používané MP5.Ekonomické aspekty provozu strojů (dotace 4/2) a.Faktory ovlivňující výši nákladů na provoz strojů - roční nasazení, spotřeba PHM, pořizovací cena, výkonnostb.Náklady fixní - složky, náklady variabilní - složky, jednotkové náklady na provoz strojů a možnosti jejich snižováníc.Zadání seminární práce - návrh MP pro údržbu zeleně a ekonomické hodnocení6.Mechanizační prostředky pro chemickou ochranu (dotace 2/1) a.Postřikovače, rosiče, aplikátory herbicidů, typy trysek7.Mechanizační prostředky pro údržbu keřů (dotace 2/1) a.Zásady řezůb.MP pro řez - ruční nůžky, ruční nůžky s pohonem, plotostřihy, plotostřihy jako adaptéry strojů8.Mechanizační prostředky pro údržbu stromů (dotace 2/1) a.Zásady řezůb.MP pro řez - ruční pilky, arboristické pily, motorové pily, vyvětvovací pily; pojízdné vysokozdvižné plošinyc.Vázání korun, sanace dutin9.Mechanizační prostředky pro údržbu komunálních ploch (dotace 2/1) a.Zametací stroje, vysavače listí, zimní údržba

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-tvorba projektů a jejich management-týmová práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Schopnost volby vhodné techniky pro provádění pracovních operací při zahradnických realizacích-Schopnost zpracovat ekonomické hodnocení pracovní operace v daných podmínkách-Schopnost zpracovat návrh závlahového systému pro sadovnický objekt-Znalosti a schopnosti pro řízení organizace výstavby objektů ZAKA

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZZEMÁNEK, P. -- VEVERKA, V.Speciální mechanizace : malá mechanizace v zahradnictvíBrnoMZLU200180-7157-511-9ZZEMÁNEK, P. -- BURG, P.Speciální mechanizace - mechanizační prostředky pro zakládání a údržbu okrasných porostůBrnoMZLU v Brně200580-7157-919-XZVEVERKA, V.Speciální mechanizace : závlahová technika pro zahradnictvíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200380-7157-738-3ZHRABĚ, F. -- KOLEKTIV AUTORŮ, -.Trávníkářská ročenka 2007Olomoucing. Petr Baštan - vydavatelství2007978-80-87091-00-5ZABRHAM, Z.Náklady na provoz zemědělských strojůPrahaInstitut výchovy a vzdělávání Ministerstva zemědělství ČR199880-7105-169-1ZTRABOLD, T.Kommunale Trägerfahrzeuge und deren EinsatzspektrumHohenheimUniversität Hohenheim1997ZKomunální technikaISSN 1802-2391ZBURG, P. -- ZEMÁNEK, P. -- MICHÁLEK, M.Mechanizační prostředky pro zakládání a údržbu zeleně. Elektronická opora - Podpořeno projektem OPVK CZ.1.07/2.2.00/28.0220.onlineDZEMÁNEK, P. -- MAŠÁN, V. Trávníkové malotraktory. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DZEMÁNEK, P. Moderní způsoby zpracování půdy. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.

Požadavky

Pro zápočet je třeba odevzdání a vyhovující hodnocení seminární práce, písemný test 75% kladných odpovědí.Zkouška je písemná (4 - 5 otázek) a je hodnocena známkou A - F, k výsledkům zápočtových testů se nepřihlíží.

Garant

prof. Ing. Pavel Zemánek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Patrik Burg, Ph.D.Ing. Vladimír MašánIng. Vladimír Veverkaprof. Ing. Pavel Zemánek, Ph.D.