Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie senzorické analýzy (MSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MSA - Metodologie senzorické analýzy, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Diferenční metody senzorické analýzy (dotace 0/6)2.Pořadové metody a hodnocení s použitím stupnic (dotace 0/6)3.Magnitudové hodnocení a metody zkoumání senzorického profilu (dotace 0/6)4.Výběr a výcvik vybraných posuzovatelů a expertů (dotace 0/6)5.Veřejná prezentace seminární práce (dotace 0/4)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-týmová práce-uvědomění si konceptu kvalityOborově specifické kompetence: -Kompetence v interpretaci senzorických dat. -Metodologické dovednosti senzorické analýzy potravin.-Schopnost aplikace metod senzorické analýzy.-Znalost výběru senzorického panelu.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-týmová práce-uvědomění si konceptu kvalityOborově specifické kompetence: -Kompetence v interpretaci senzorických dat. -Metodologické dovednosti senzorické analýzy potravin.-Schopnost aplikace metod senzorické analýzy.-Znalost výběru senzorického panelu.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZINGR, I. -- POKORNÝ, J. -- VALENTOVÁ, H.Senzorická analýza potravinBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2007978-80-7375-032-9ZJAROŠOVÁ, A.Senzorické hodnocení potravinBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2001978-80-7157-539-92007ZPOKORNÝ, J.Metody senzorické analýzy potravin : a stanovení senzorické jakostiPrahaÚstav zemědělských a potravinářských informací199380-85120-60-7DKŘÍŽ, O. -- BUŇKA, F. -- HRABĚ, J.Statistické metody v senzorické analýze potravin.VyškovVVŠPV2001DBalík J. Metody senzorického hodnocení vín. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. Principy senzorického hodnocení destilátů 1.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. Principy senzorického hodnocení destilátů 2.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. Senzorické hodnocení destilátů. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.

Požadavky

Zápočet. Seminární práce a veřejná prezentace (získání min. 75 bodů ze 100 bodů).

Garant

doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.Ing. Jana KulichováIng. Ludmila Šuderlová