Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní vinohradnictví a vinařství (MVV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MVV - Mezinárodní vinohradnictví a vinařství, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Francie (dotace 6/0) a.Oblasti Pinotub.Bordeauxc.Ostatní významné oblasti2.Německo (dotace 6/0) a.Moselab.Porýníc.Ostatní oblasti3.Střední Evropa (dotace 6/0) a.Rakouskob.Maďarskoc.Slovinsko4.Středomoří (dotace 6/0) a.Španělsko, Portugalskob.Itáliec.Balkán a Řeckod.Ostatní země5.Nový Svět (dotace 6/0) a.Severní Amerikab.Jižní Amerikac.Jižní Afrikad.Austrálie a Nový Zéland6.Země bývalého Sovětského svazu (dotace 6/0) a.Gruzie, Arménieb.Střední Asiec.Evropská část7.Taxon Web -- seznámení studentů s využitím webového portálu ve výuce, při studiu sortimentů rostlin. Toto téma bylo do výuky zařazeno v rámci realizace OPVK projektu: Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084. (dotace 0/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost práce v mezinárodním kontextu-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-Charakteristika světových regionů a jejich technologií-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalosti odrůd révy vinné

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost práce v mezinárodním kontextu-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-Charakteristika světových regionů a jejich technologií-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalosti odrůd révy vinné

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSTEVENSON, T.Světová encyklopedie vín : Unikátní průvodce víny celého světaBratislavaGemini199380-7161-005-4ZADAMS, G. -- KEEVIL, S. a kol.Vína celého světa : [oblasti, vína, vinaři][Praha]Slovart200680-7209-853-5DFANET, J. -- BRUTTON, F.Great wine terroirsBerkeleyUniversity of California Press20040-520-23858-3DSOMMERS, B J.The geography of wine : how landscapes, cultures, terroir, and the weather make a good dropNew YorkPlume2008978-0-452-28890-4DKoblížka V. Vinohradnické oblasti Austrálie. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DKoblížka V. Vinohradnické oblasti Jihoafrické republiky. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DMENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ. ZAHRADNICKÁ FAKULTA. Taxon Web: Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/15.0084 [online]. Lednice: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, 2013. Dostupné z: http://www.taxonweb.cz

Požadavky

Ústní zkouška (100 bodů).Úspěšné ukončení předmětu min. 60 dosažených bodů.

Garant

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.Ing. Michal KumštaIng. Kamil ProkešIng. Radek Sotolář, Ph.D.