Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrana rostlin II (OR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OR2 - Ochrana rostlin II, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Poruchy, poškození,poranění a choroby zeleniny (dotace 5/0)2.Poruchy, poškození,poranění a choroby ovocných dřevin (dotace 5/0)3.Poruchy, poškození,poranění a choroby drobného ovoce a bobulovin (dotace 4/0)4.Poruchy, poškození,poranění a choroby vinné révy (dotace 6/0)5.Poruchy, poškození,poranění a choroby okrasných rostlin (dotace 4/0)6.Integrovaná ochrana rostlin (dotace 2/0)7.Systematický přehled významných taxonů (dotace 0/26)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Identifikace patogenů a škůdců rostlin a možnosti ochrany proti nim-Identifikovat patogeny a škůdce a stanovit vhodný způsob ochrany proti nim-Schopnost determinovat patogena či škůdca a zvolit vhodnou ochranu-Schopnost kvalifikovaně stanovit původce poškození plodin-Schopnost navrhnout účinný postup regulace škodlivých činitelů

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Identifikace patogenů a škůdců rostlin a možnosti ochrany proti nim-Identifikovat patogeny a škůdce a stanovit vhodný způsob ochrany proti nim-Schopnost determinovat patogena či škůdca a zvolit vhodnou ochranu-Schopnost kvalifikovaně stanovit původce poškození plodin-Schopnost navrhnout účinný postup regulace škodlivých činitelů

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZAGRIOS, G N.Plant pathologyBurlingtonElsevier Academic Press2005978-0-12-044565-3ZHLUCHÝ, M. -- ACKERMANN, P. -- ZACHARDA, M. -- LAŠTŮVKA, Z. -- BAGAR, M. -- JETMAROVÁ, E. -- VANEK, G. -- SZÖKE, L. -- PLÍŠEK, B.Ochrana ovocných dřevin a révy v ekologické a integrované produkciBrnoBiocont Laboratory2008978-80-901874-7-4ZALFORD, D V.Pest and disease management handbookOxfordBlackwell Science2000978-0-632-05503-6DKůdela, V., Obecná fytopatologie, Praha: Academia, 1989.DNienhausF. et al., Atlas chorob a škůdců okrasných dřevin, Praha: Brázda, 1998.DRod, J. et al., Obrazový atlas chorob a škůdců zeleniny střední Evropy, Brno: Biocont Laboratory, 2005.

Požadavky

K získání zápočtu je účast na cvičeních povinná, poznávací test mikroskopických preparátů patogenů (min. 80 %).Předmět je zakončen ústní zkouškou skladající se za 3 otázek. K získání kreditů je nezbytné odpovědět na každou otázku minimálně z 50 % správně.

Garant

doc. Ing. Ivana Šafránková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Anna Koláčkovádoc. Ing. Ivana Šafránková, Ph.D.