Předmět Ovocné destiláty (OVD)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OVD - Ovocné destiláty, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Význam a pricipy výroby potravinářského lihu, ovocných destilátů a ostatních lihovin. (dotace 0/0)2.Potravinářské suroviny pro zpracování. (dotace 0/0)3.Zdroje cukrů a metabolické dráhy. (dotace 0/0)4.Produkční mikroorganismy a kvasinky. (dotace 0/0)5.Příprava ovocných kvasů. (dotace 0/0)6.Podmínky a kontrola fermentačního procesu. (dotace 0/0)7.Pricipy destilace a rektifikace. (dotace 0/0)8.Destilační a rektifikační zařízení. (dotace 0/0)9.Úprava, skladování a zrání destilátů. (dotace 0/0)10.Specifika výroby vybraných ovocných destilátů a ostatních lihovin. (dotace 0/0)11.Požadavky na ovocné destiláty a ostatní lihoviny. (dotace 0/0)12.Odtraňování vad. (dotace 0/0)13.Senzorické hodnocení ovocných destilátů. (dotace 0/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost samostatné práceOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikace chemického názvosloví a výpočtů.-Schopnost uspořádání senzorického hodnocení potravin-Schopnost zvládnout fyzikální základy dělení biologických hmot a jejich technologické provedení-Schopnost zvládnout teoretický pohled na současné technologické zpracování
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost samostatné práceOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikace chemického názvosloví a výpočtů.-Schopnost uspořádání senzorického hodnocení potravin-Schopnost zvládnout fyzikální základy dělení biologických hmot a jejich technologické provedení-Schopnost zvládnout teoretický pohled na současné technologické zpracování
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZDYR, J.Výroba slivovice a jiných pálenekPrahaMaxdorf199780-85800-80-2ZDYR, J. -- DYR, J E.Výroba slivovice a jiných pálenekPrahaMaxdorf199780-85800-53-5ZGŐLLES, A. -- RYCHTERA, M.Ušlechtilé destiláty : praktická kniha o páleníPrahaIvo Železný200180-237-3642-6ZPISCHL, J.Vyrábíme ušlechtilé destilátyPrahaIvo Železný199780-237-3441-5DRYCHTERA, M. -- UHER, J. -- PÁCA, J.Lihovarství, drožďařství a vinařství - II. částPrahaVŠCHT199180-7080-117-4DRYCHTERA, M. -- UHER, J. -- PÁCA, J.Lihovarství, drožďařství a vinařství. I. částPrahaVŠCHT199180-7080-117-4
Požadavky
Ústní zkouška.Minimální požadavky na splnění zkoušky:A: 90-100% (správných odpovědí)B: 80-90%C: 70-80%D: 60-70%E: 50-60%
Garant
doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.