Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář analytických metod (SAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SAM - Seminář analytických metod, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Názvosloví anorganických sloučenin (dotace 0/6)2.Názvosloví organických sloučenin (dotace 0/6)3.Acidobazické rovnováhy, oxidačně redukční rovnováhy. Výpočty z chemických vzorců a chemických rovnic, výpočty pH roztoků (dotace 0/4)4.Vyjadřování složení roztoků (dotace 0/4)5.Jednosložková a vícesložková hmotnostní bilance (dotace 0/4)6.Váhy, vážení, odměrné sklo, příprava roztoků, měření pH roztoků, měření redox potenciálu a vodivosti roztoků (dotace 0/4)7.Principy odměrné analýzy, příprava a faktorizace odměrných roztoků. (dotace 0/4)8.Neutralizační, redoxní, komplexometrická a srážecí titrace. (dotace 0/6)9.Principy a měření ve spektrofotometrii, refraktometrii, polarimetriie a kolorimetrii (dotace 0/4)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost samostatné práce-týmová práce-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti v chemické analýze.-Schopnost aplikace chemického názvosloví anorganických sloučenin.-Schopnost aplikace chemického názvosloví organických sloučenin.-Schopnost aplikace chemických výpočtů.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost samostatné práce-týmová práce-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti v chemické analýze.-Schopnost aplikace chemického názvosloví anorganických sloučenin.-Schopnost aplikace chemického názvosloví organických sloučenin.-Schopnost aplikace chemických výpočtů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZJANČÁŘOVÁ, I. -- JANČÁŘ, L. -- ČERNOCKÁ, H.Návody pro laboratorní cvičení z anorganické a analytické chemieBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2003978-80-7157-681-52008ZJANČÁŘOVÁ, I. -- JANČÁŘ, L.Základní chemické výpočtyBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2002978-80-7157-575-7ZFIKR, J. -- KAHOVEC, J.Názvosloví organické chemieOlomoucRubico200280-85839-71-7DBábíková P. Základní pracovní postupy v mikrobiologické laboratoři. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.D• http://www.jergym.hiedu.cz/~canovm/nazvyano/nazvyano.html

Požadavky

Zpracování protokolů laboratorní části (min. 90 %) a úspěšné absolvování znalostního testu seminární části (min. 75 %).

Garant

doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.Ing. Miroslav HorákIng. Petr Šnurkovič, DiS.Ing. Ludmila Šuderlová