Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémy řízení jakosti (SRJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SRJ - Systémy řízení jakosti, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Současné přístupy řízení kvality, enviromentu a bezpečnosti potravin v zemědělko-potravinářském sektoru (dotace 2/0)2.Schémata zajištění kvality a zdravotní nezávadnosti produktů v různých fázích potravinového řetězce. (dotace 2/0)3.Systém řízení kvality podle normy ISO 9001 (dotace 4/0)4.Enviromentální management podle normy ISO 14001 (dotace 2/0)5.Pravidla správné výrobní, hygienické a obchodní praxe (dotace 2/0)6.Sytém kritických bodů - HACCPToto téma bylo inovováno v rámci realizace projektu č. CZ.1.07/2.2.00/15.0122 (dotace 2/0)7.Certifikační schéma GlobalGAPToto téma bylo inovováno v rámci realizace projektu č. CZ.1.07/2.2.00/15.0122 (dotace 2/0)8.Způsoby řízení a kontroly rizik pro bezpečnou výrobu potravin podle ISO 22000 (dotace 2/0)9.Certifikační schémata BRC-Food a IFS (dotace 2/0)10.Praktické zkušenosti s aplikací systémů kvality a bezpečnosti v zemědělské a potravinářské produkci (dotace 8/0)11.Oborová exkurze ve I. ročníku magisterského studia. (dotace 0/10)12.Zaměření povinné oborové praxe. (dotace 0/10)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-uvědomění si konceptu kvalityOborově specifické kompetence: -Znalost řízení bezpečnosti potravin.-Znalost řízení enviromentálního managementu.-Znalost standardů řízení kvality.-Znalost standardů řízení kvality v zemědělské prvovýrobě.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-uvědomění si konceptu kvalityOborově specifické kompetence: -Znalost řízení bezpečnosti potravin.-Znalost řízení enviromentálního managementu.-Znalost standardů řízení kvality.-Znalost standardů řízení kvality v zemědělské prvovýrobě.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKOPEC, K. -- BALÍK, J.Kvalitologie zahradnických produktů : nauka o hodnocení a řízení jakosti produktů a produkčních procesůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2008978-80-7375-198-2ZNENADÁL, J. a kol.Moderní management jakosti : principy, postupy, metodyPrahaManagement Press2008978-80-7261-186-7ZSUMMERS, D C S.QualityBostonPrentice Hall2010978-0-13-159249-0ZEVANS, J R. -- LINDSAY, W M.Management and control of quality[Mason, Ohio] [u.a.]South Western, Cengage Learning2011978-0-538-45260-1DBalík J. ISO22000 1.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. ISO22000 2.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. Principy managementu kvality. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. Struktury systému managementu kvality. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DBalík J. Význam systému managementu kvality. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DTechnické normy ISO 9001, 14000, 22000, OHSAS 18001, certifikační schémata Global GAP, BRC-Food, IFS

Požadavky

Ústní zkouška.Minimální požadavky na splnění zkoušky:A: 90-100% (správných odpovědí)B: 80-90%C: 70-80%D: 60-70%E: 50-60%

Garant

doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Josef Balík, Ph.D.