Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologické laboratoře (mgr.) (TLM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TLM - Technologické laboratoře (mgr.), Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Příprava alkoholizovaného moštu (dotace 0/2)2.Úprava ovocné šťávy ředěním vodou a přídavkem cukru (dotace 0/2)3.Příprava třísložkového moštu (dotace 0/2)4.Příprava ovocného moštu mícháním dvou šťáv (dotace 0/2)5.Stanovení oxidu uhličitého v sycených nápojích (dotace 0/2)6.Zneškodňování SO2 peroxidem vodíku v nápoji (dotace 0/2)7.Průběžný písemný test (dotace 0/2)8.Stanovení chemické spotřeby kyslíku ve vodě manganistanovou metodou (dotace 0/2)9.Příprava kongresní sladiny a sledování hydrolýzy škrobu v čase (dotace 0/2)10.Jednoduchá destilace (dotace 0/2)11.Rektifikace alkoholu (dotace 0/2)12.Mechanické vlastnosti ovoce a zeleniny, objemová stlačitelnost (dotace 0/2)13.Úprava látkového složení polotovarů a konzervárenských výrobků (dotace 0/2)14.Závěrečný písemný test (dotace 0/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-týmová práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -schopnost využít teoretické znalosti oboru a získat praktické znalosti a laboratorní zručnost-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalost zpracování vybraných potravin.-Znalosti o látkových složkách ovoce a zeleniny

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-týmová práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -schopnost využít teoretické znalosti oboru a získat praktické znalosti a laboratorní zručnost-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalost zpracování vybraných potravin.-Znalosti o látkových složkách ovoce a zeleniny

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDGoliáš,J. , Skladování a zpracování. I. Základy chladírenství , Brno: Skriptum MZLU, 1996DKyzlink,V., Teoretické základy konzervace potravin, Bratislava: SNTL/ALFA, 1988DNěmcová A. Použití přípravku SmartFresh při skladování. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DPríbela,A., Analýza potravin, Bratislava: Skriptum STU, 1987

Požadavky

Zpracování 12 protokolů z laboratorního cvičení.Způsob ukončení: zápočet.Písemný test: technologické výpočtové vztahy - 2 x 50 minut písemné testy v průběhu bloku (musíte obdržet minimálně 40 bodů z maxima 60.

Garant

Dr. Ing. Anna Němcová

Vyučující

Ing. Pavel Híc, Ph.D.Ing. Miroslav HorákDr. Ing. Anna NěmcováIng. Petr Šnurkovič, DiS.