Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie nealkoholických nápojů (TNN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TNN - Technologie nealkoholických nápojů, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod, definice nealko nápojů, jejich rozdělení, právní požadavky, zastoupení na trhu. (dotace 2/0)2.Voda, úprava vody, požadavky na jakost pitní vody. (dotace 2/0)3.Suroviny, přísady, pomocné látky. (dotace 2/0)4.Výroba ovocných polotovarů a koncentrátů, jejich skladování. (dotace 4/0)5.Výroba ovocných nápojů, zahušťování, čiření, filtrace, plnění do obalů. (dotace 4/0)6.Stabilizace nápojů, pasterace. (dotace 2/0)7.Sycené nápoje. (dotace 2/0)8.Adulterizace nealkoholických nápojů.Toto téma bylo inovováno v rámci realizace projektu č. CZ.1.07/2.2.00/15.0122 (dotace 2/0)9.Zeleninové šťávy, nealkoholické pivo, čaje, káva.Toto téma bylo inovováno v rámci realizace projektu č. CZ.1.07/2.2.00/15.0122 (dotace 4/0)10.Obaly a obalový materiál. (dotace 2/0)11.Oborová exkurze v 2. ročníku bakalářského studia. (dotace 0/10)12.Zamněžení povinné oborové praxe. (dotace 0/10)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat znalosti v praxi-Znalost principů výroby nealkoholických nápojů.-Znalost řízení bezpečnosti potravin.-znalost systému posklizňové technologie ovoce a zeleniny-Znalosti o látkových složkách ovoce a zeleniny

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat znalosti v praxi-Znalost principů výroby nealkoholických nápojů.-Znalost řízení bezpečnosti potravin.-znalost systému posklizňové technologie ovoce a zeleniny-Znalosti o látkových složkách ovoce a zeleniny

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZDRDÁK, M. a kol.Základy potravinárskych technológií : spracovanie rastlinných a živočišných surovín. Cereálne a fermentačné technológie. Uchovávanie, hygiena a ekológia potravínBratislavaMalé Centrum199680-967064-1-1ZKYZLINK, V.Základy konzervace potravinPrahaSNTL -- Nakladatelství technické literatury1980ZHRUDKOVÁ, A. -- MARKVART, J.Nealkoholické nápojePrahaSNTL1989ZKYZLINK, V.Teoretické základy konzervace potravinPrahaSNTL1988DGoliᚠJ. Úloha ethylenu při zrání 1.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DGoliᚠJ. Úloha ethylenu při zrání 2.část. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster digitální. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.

Požadavky

Ústní zkouška.Minimální požadavky na splnění zkoušky:A: 90-100% (správných odpovědí)B: 80-90%C: 70-80%D: 60-70%E: 50-60%

Garant

Ing. Pavel Híc, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Híc, Ph.D.Ing. Petr Šnurkovič, DiS.