Předmět Technologie speciálních vín (TSV)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TSV - Technologie speciálních vín, Zahradnická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Výroba šumivých a perlivých vín u nás (dotace 4/3)2.Výroba Champagne vín (dotace 4/3)3.Freixenet, španělské šumivé víno (dotace 2/3)4.Maďarská a slovenská Tokajská vína (dotace 3/3)5.Španělsko, výroba Sherry, Malaga, (dotace 4/3)6.Aromatická vína-Vermuty,košer a měšní (dotace 2/3)7.Portugalské vinařství, Portské, Madeira (dotace 4/3)8.Německé vinařství, oblasti Rýna, Mosely (dotace 3/0)9.Vinařství Francie (dotace 3/0)10.Charaklteristika vinařství Českých regionů (dotace 4/0)11.Kalifornie, Nový Zéland, Jižní Afrika (dotace 3/3)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Charakteristika světových regionů a jejich technologií-Využívání a zpracovávání odborných informací-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalost technologie různých druhů vín
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Charakteristika světových regionů a jejich technologií-Využívání a zpracovávání odborných informací-Znalost principů fermentačních technologií.-Znalost technologie různých druhů vín
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDJohnson, H., Robinsonová,J.:., Světový atlas vína , Fortuna Print Praha 2002DKoblíka V. Tokajská vína. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DPavlouek P. Fenomén Sauvignon blanc. Mendelova univerzita: Brno 2013. Poster. Financováno z: Projekt OP VK Nonverbální a jiné inovativní formy podpory ve výuce na Zahradnické fakultě v Lednici, reg. číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0084.DStevenson,T.Světová encyklopedie vína, Bratislava 1993DŠvejcar,V.,Voldřich,R., Chemie, mikrobiologie speciálních vín , VŠZ Brno,1991,skriptum,DV.,Voldřich,R., Vinařství Technologie šumivých vín, SNTL, Praha 1984
Požadavky
Ústní zkouška (100 bodů).Úspěšné ukončení předmětu min. 60 dosažených bodů.
Garant
doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.Ing. Michal KumštaIng. Kamil Prokeš