Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní standard účetního výkaznictví pro malé a střední podniky (BPF_MSUV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPF_MSUV - Mezinárodní standard účetního výkaznictví pro malé a střední podniky, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s harmonizací účetnictví v oblasti malých a středních firem. Předmět je zaměřen na výklad metod používaných v souladu s Mezinárodním standardem pro malé a střední podniky. Po absolvování kurzu budou studenti schopni: charakterizovat metody harmonizace účetnictví v malých a středních podnicích, používat principy uznávání a oceňování položek účetní závěrky.

Osnova

Úvod. Koncepty a základní pravidla; Součásti účetní závěrky (rozvaha, výkaz o úplném výsledku hospodaření.Výkaz o změnách ve vlastním kapitálu, výkaz zisků a rozpoznaných zisků, výkaz peněžních toků. Konsolidovaná účetní závěrka.Účetní pravidla, odhady a chyby. Zásoby.Pozemky, budovy a zařízení. Leasingy. Snížení hodnoty aktivNehmotná aktiva jiná než goodwill. Podnikové kombinace a goodwill.Rezervy, podmíněné závazky. Výnosy. Vlastní kapitál. Daně ze zisku.Výpůjční náklady. Státní dotace. Převody cizích měn.Přechod na IFRS pro malé a střední podniky.

Literatura

povinná literaturaHÝBLOVÁ, Eva . Účetní výkaznictví pro malé a střední podniky. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2010. 92 s. ISBN 978-80-210-5319-9. infodoporučená literaturaInternational financial reporting standard for small and medium-sized entities (IFRS for SMEs). London: International Accounting Standards Board, 2009. 230 s. ISBN 9781907026171. infoInternational financial reporting standard for small and medium-sized entities (IFRS for SMEs) :illustrative financial statements, presentation and disclosure checklist. London: International Accounting Standards Board, 2009. 64 s. ISBN 9781907026164. info

Požadavky

BPF_FIU1 Finanční účetnictví 1

Garant

Ing. Eva Hýblová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Hýblová, Ph.D.