Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politiky a nástroje podpory cestovního ruchu (BPR_PNPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPR_PNPC - Politiky a nástroje podpory cestovního ruchu, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s významem a realizací politiky cestovního ruchu, implementací jejich nástrojů a činností nositelů, a to nejen z teoretického hlediska, ale i na příkladech České republiky, Evropské unie a dalších vybraných zemí světa.Na konci tohoto kurzu budou studenti schopni:- definovat klíčové pojmy z terminologie politiky cestovního ruchu;- porozumět základním východiskům utváření politiky cestovního ruchu;- vysvětlit implementaci nástrojů a činnost nositelů politiky cestovního ruchu;- analyzovat politiku cestovního ruchu v ČR, EU a vybraných zemí světa;- vyjádřit přínos politiky cestovního ruchu.

Osnova

Teoretické předpoklady politiky cestovního ruchu,Základní prvky politiky cestovního ruchu (nástroje, nositelé, cíle),Vývoj cestovního ruchu v ČR na politiku cestovního ruchu,Koncepce politiky cestovního ruchu v ČR,Nástroje a nositelé politiky cestovního ruchu v ČR,Politika cestovního ruchu v Evropské unii,Nástroje a nositelé politiky cestovního ruchu v EU,Politika cestovního ruch ve vybraných zemích světa.

Literatura

povinná literaturaHOLEŠINSKÁ, Andrea , Martin ŠAUER a Ondřej REPÍK . Politiky a nástroje podpory cestovního ruchu. Brno: ESF MU, 2011. 92 s. infoHOLEŠINSKÁ, Andrea . Destinační management jako nástroj regionální politiky cestovního ruchu. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2012. 152 s. ISBN 978-80-210-5847-7. infoHOUŠKA, Petr a Zdenka PETRŮ. Cestovní ruch v působnosti orgánů EU :(vybrané dokumenty). Vyd. 1. Praha: Oeconomica, 2010. 275 s. ISBN 9788024516455. infodoporučená literaturaELLIOTT, James. Tourism :politics and public sector management. London: Routledge, 1997. 279 s. ISBN 0-415-07158-5. info

Požadavky

Základní znalosti a souvislosti získaná v předmětu Cestovní ruch (BPR_CERU).

Garant

Ing. Bc. Andrea Holešinská, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bc. Andrea Holešinská, Ph.D.Ing. Ondřej Petr, Ph.D.Ing. Ondřej RepíkIng. Martin Šauer, Ph.D.