Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářský seminář 1 (BPV_BAS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPV_BAS1 - Bakalářský seminář 1, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem bakalářského semináře je porozumění obsahovým a formálním požadavkům kladeným na zpracování bakalářské práce; poskytnutí vybraných informací usnadňujících zpracování bakalářské práce na požadované odborné úrovni (s důrazem na vlastní přínosy řešení).Hlavním cílem bakalářského semináře tedy je: osvojení si metodiky spojené s formulací cílů bakalářské práce a definicí výchozích hypotéz. V rámci semináře se studenti seznámí také s výběrem metodických postupů jejího zpracování, s výběrem informačních zdrojů, se zobecněním resp. generalizaci získaných poznatků. Student si rovněž osvojí základní zásady psaní odborného textu a jeho prezentace.

Osnova

Základní obsahové a formální náležitosti zpracování bakalářské práceHlavní kritéria hodnocení práceNejčastější problémy spojené se zpracováním a obhajobou diplomové práce.Pravidla práce s literaturou. Bibliografické citace, etika práce s prameny, plagiátorství.Informační zdroje.Individuální konzultace k vymezení konkrétních cílů a zejména obsahové struktury a metodiky zpracování bakalářské práce, jejichž výsledkem by mělo být vyjasnění definitivní koncepce jejího zpracování bakalářské práce včetně výběru odpovídajícího metodického postupu.

Literatura

SLANÝ, Antonín a Jaroslav NEKUDA . Moderní informační zdroje diplomových a doktorských prací v oblasti sociálně-ekonomických věd. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2001. 117 s. ISBN 80-210-2646-4. infoNEKUDA, Jaroslav a Antonín SLANÝ. O metodice zpracování bakalářských a diplomových prací v ekonomických oborech a vhodných informačních zdrojích. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 1996. 97 s. ISBN 80-210-1446-6. info

Požadavky

BPV_TEBP Teze bakalářské práce

Garant

doc. Mgr. Jiří Špalek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Guzi, Ph.D.doc. Ing. Vladimír Hyánek, Ph.D.Mgr. et Mgr. Jiří Navrátil, Ph.D.doc. Ing. František Svoboda, Ph.D.doc. Mgr. Jiří Špalek, Ph.D.Ing. Jana GodarováIng. Jakub Pejcal