Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňový systém (BPV_DASY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BPV_DASY - Daňový systém, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět podává přehled o celém daňovém systému v ČR, zaměřuje se i na oblast sociálního a zdravotního pojištění. Absolvováním tohoto kurzu:studenti získají základní teoretické poznatky z oblasti daňového práva v ČR; prostřednictvím výpočtů daní z příjmů, dalších přímých a nepřímých daní a pojistného si osvojí praktické dovednosti;z pozice daňového poplatníka (resp. plátce daně) budou schopni řešit též praktické otázky spojené se správou daní; studiem tohoto kurzu studenti získají komplexní přehled o problematice daní v ČR a schopnost samostatného řešení konkrétních daňových situací.

Osnova

1.Úvod do předmětu. Správa daní.2. Průběh daňového řízení. Řízení přípravné. Řízení vyměřovací.3. Placení daní a vymáhací řízení. Řízení o opravných prostředcích.4. Minimum ze zdravotního pojištění.5. Minimum ze sociálního zabezpečení.6.,7. Přímé daně - daň z příjmů fyzických osob (význam, funkce, konstrukce daně, správa).8.,9. Přímé daně - daň z příjmů právnických osob (význam, funkce, konstrukce daně, správa).10. Přímé daně - daň z nemovitostí, daň dědická, darovací a z převodu nemovitostí, daň silniční (význam, funkce, konstrukce daně, správa).11.,12. Nepřímé daně - daň z přidané hodnoty, spotřební daně (význam, funkce, konstrukce daně, správa).13. Mezinárodní a vnitrostátní dvojí zdanění, zdaňování cizinců v ČR.

Literatura

povinná literaturaDaňové zákony 2012, Úplná znění (Grada, Sagit, Sevt, aj.)VANČUROVÁ, Alena a Lenka LÁCHOVÁ. Daňový systém ČR 2010. 10,. aktualiz. vyd. V Praze: Vox, 2010. 355 s. ISBN 9788086324869. info

Garant

doc. PhDr. Jan Šelešovský, CSc.

Vyučující

Ing. Hana Jurajdová, Ph.D.Ing. Pavla KvapilováIng. Igor Kiss