Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akademické dovednosti v angličtině 1 (DXJ_AKD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DXJ_AKD1 - Akademické dovednosti v angličtině 1, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní kurz Akademických dovedností v angličtině I je určen pro studenty v doktorských programech a akademické pracovníky, ve kterém účastníci získají• přehled o základních principech akademického jazyka• schopnost aplikovat teoretické principy akademického jazyka na vlastní jazykovou produkci• schopnost kriticky nazírat a hodnotit odborné texty• schopnost formulovat myšlenky a názory v psaném a mluveném projevu• podávat konstruktivní zpětnou vazbu k psanému a mluvenému projevuNa tento kurz v jarním semestru navazuje kurz Akademických dovedností v angličtině II, který získané poznatky a schopnosti dále podporuje a prohlubuje.

Osnova

1. socialising/small talk; academic wordlist introduction2. presentation techniques; reading strategies3. listening for main idea, listening for detailed information4. listening to a lecture, note-taking5. summarising, paraphrasing; spoken punctuation6. coherence and cohesive devices7. focusing on the genre8. critical thinking activities9. presenting figures, describing graphs10. academic discussions11. writing topic sentences12. writing paragraphs13. round-up activities, discussions, mini-presentations

Požadavky

Výuka předmětu bude realizována, pokud si předmět registruje minimálně 6 studentů.

Garant

Mgr. Alena Hradilová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiřina HrbáčkováMgr. Eva LukáčováIng. Mgr. Blanka PojslováMgr. et Mgr. Bc. Milan Boháček, M.A.