Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inovační procesy (MKR_IPRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MKR_IPRO - Inovační procesy, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět uvádí posluchače do problematiky rozvoje inovací a inovačního podnikání. Právě zavádění nových a zvyšování kvality a užitné hodnoty starších výrobků, služeb a procesních postupů se v dnešní době stává hlavní konkurenční výhodou. Posluchači získají nové poznatky z oblasti inovací, o jejich řádech a teoretických přístupech. Budou rovněž seznámeni s národními i regionálními inovačními systémy, s podporou inovací v ČR i v zahraničí a s metodikou sběru dat o inovacích. Pozornost je rovněž věnována významu inovačních center, podnikatelských inkubátorů a klastrů.

Osnova

Úvod do problematiky, vymezení základních pojmů.Teoretické přístupy k pojetí a významu inovací.Evropská politika podpory inovací.Národní inovační systém ČR, strategické dokumenty pro rozvoj inovací.Regionální inovační systémy, podpora inovací v regionech.Sběr dat o inovacích, hodnocení inovačního prostředí, ukazatele hodnocení VaV.Inovační centra, podnikatelské inkubátory a vědecko-technické parky.Klastry.Ochrana duševního vlastnictví.Financování inovačních firem.Podpora výzkumu a vývoje.

Literatura

KLÍMOVÁ, Viktorie . Inovační procesy. Brno: Masarykova univerzita, 2006. 180 s. ISBN 80-210-4166-8. infoSKOKAN, K.: Konkurenceschopnost, inovace a klastry v regionálním rozvoji. Repronis, Ostrava 2004. ISBN 80-7329-059-6.

Garant

Ing. Viktorie Klímová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Viktorie Klímová, Ph.D.