Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe (MPF_PRAX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPF_PRAX - Praxe, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V předmětu Praxe jde o doplnění poznatků z doposud absolvovaných předmětů teoretického charakteru o praktické zkušenosti z činnosti organizací a institucí, které jsou v souladu s obsahem studijního oboru Finance a Finanční podnikání zaměřeny na oblast bankovnictví, pojišťovnictví, finančních trhů, firemních financí a účetnictví.Cílem předmětu je seznámení studentů s výkonem funkcí, pro které jsou studiem na ekonomicko-správní fakultě připravováni. V podmínkách daných organizací je zapojit do řešení konkrétních problémů organizace včetně diskusí s významnými odborníky z oboru. Tímto procesem zajistit zvyšování úspěšnosti studenta v přechodu do praxe a jeho uplatnění na pracovním trhu.

Osnova

a) Délka praxe realizovaná v rámci předmětu musí být minimálně tři týdny. Její absolvování může probíhat souvisle nebo odděleně v rámci semestru, zkouškového období nebo v období prázdnin podle podmínek, které jsou dohodnuty mezi fakultou, organizací a studentem. Fakultu v procesu sjednání podmínek pro absolvování praxe zastupuje garant oboru (vedoucí katedry) nebo jím pověřený garant předmětu Praxe.b) Za absolvování předmětu bude uznána i praxe vycházející ze zaměstnaneckého poměru studenta, pokud zaměstnání odpovídá profilu absolventa daného studijního oboru. Pro tento případ platí, že praxe musí být předem schválena garantem předmětu (vyučujícím) a rovněž ošetřena smlouvou mezi fakultou, organizací a studentem.c) Doporučuje se, aby praxe byla součástí přípravy studenta na zpracování diplomové práce v dané organizaci.d) Před nástupem do praxe provede garant předmětu instruktáž studentů o základních podmínkách praxe a jejím ukončení. V průběhu každého semestru je plánován jeden společný seminář, na kterém budou studenti prezentovat svoje závěrečné seminární práce obsahující průběh, výsledky a přínos praxe (závěrečná zpráva).e) Zásadou pro realizaci praxe na ESF MU je, že její průběh nemůže být důvodem k neúčasti studentů ve výuce ostatních předmětů, které si student v daném semestru zapsal.

Literatura

doporučená literaturaŘEZÁČ, František . Odborná praxe studentů finančního podnikání. In Sborník příspěvků ze Semináře Praxe a stáže studentů vysokých škol. Brno: Masarakova univerzita, 2008. s. 83-93, 11 s. ISBN 978-80-210-4760-0. infoŘEZÁČ, František a Soňa JAROŠOVÁ . Zkušenosti z realizace odborné praxe studentů finančního podnikání. In Sborník příspěvků Mezinárodního odborného semináře "Realizace spolupráce vysokých škol s odběratelskou sférou. Brno: Masarykova univerzita, 2007. s. 115-122. ISBN 978-80-210-4482-1. info

Požadavky

(( MPF_PRAX Praxe && SOUHLAS ) || !( MPF_PRAX Praxe ))

Garant

Ing. Jan Krajíček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Krajíček, Ph.D.Ing. Klára Širillová