Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový seminář 1 (MPH_DIS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPH_DIS1 - Diplomový seminář 1, Ekonomicko-správní fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je realizace přípravy a první etapy řešení diplomové práce. Po absolvování předmětu student bude schopen: • zvolit správnou strategii a taktiku psaní odborného textu, • osvojit si a aplikovat teorii a metody řešení předmětného problému, • podílet se dílčím způsobem na rozvoji těchto metod, • vyhledávat, zpracovávat a správně interpretovat potřebné faktografické informace, • realizovat a vyhodnotit empirické šetření, včetně doporučení, které z nich plyne, • postupovat v duchu publikační etiky, • osvojit si zásady odborného stylu psaného textu.

Osnova

Semináře: 1. Smysl a cíle závěrečné práce, postup při jejím zpracování, práce s literaturou, databázemi aj. 2. Využití kvalitativních metod. 3. Zásady dotazníkového šetření. 4. Vyžití kvantitativních metod. Individuální konzultace s vedoucím práce v průběhu semestru.

Literatura

povinná literatura• KULHAVÝ, Viktor aj. Doporučení pro zpracování závěrečných prací. Interní materiál. Dostupné v elektronické podobě ve studijních materiálech předmětuŠANDEROVÁ, Jadwiga a Alena MILTOVÁ. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách :několik zásad pro začátečníky. Vyd. 1. Praha: Sociologické nakladatelství, 2005. 209 s. ISBN 8086429407. infodoporučená literaturaAktuální znění normy ISO 690GERŠLOVÁ, Jana. Vádémékum vědecké a odborné práce. 1. vyd. [Praha]: Professional Publishing, 2009. ISBN 9788074310027. info

Požadavky

MPH_TEDP Teze DP

Garant

doc. Ing. Bc. Petr Suchánek, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Ladislav Blažek, CSc.Ing. Ondřej Částek, Ph.D.Ing. Klára Kašparová, Ph.D.Ing. Mgr. Michal KrčálMgr. Ing. Viktor Kulhavý, Ph.D., MSLSdoc. Ing. Radoslav Škapa, Ph.D.